AK Parti Grup başkan vekili Av. Turan, MHP’ ye bu sözlerle Teşekkür etti;
”İlk günden beri ülkücü kardeşlerimiz de meydanlarda canı pahasına darbeye karşı koymaya çalıştı. Allah hepinizden razı olsun. Ayrıca sayın Başbakanı o malum gece ilk arayan lider sayın Devlet Bahçeli’ydi”
Türkiye’ nin Manevi Başkenti Çanakkale Halkı’ nın, 15 Temmuz gecesinden buyana meydanlarda demokrasiye sahip çıktığına işaret eden AK Parti Milletvekili Av. Bülent Turan;
“15 Temmuz'da Fetö'cü bir grup asker sadece AK Parti'yi değil, hepimizin geleceğini hedef aldı” dedi.
Ülkücü camiaya yönelik dikkat çeken sözleri yanı sıra, kurduğu bir cümlesinde ise göndermesi adrese teslim olan türden oldu.
Vekil Turan; “ Umuyorum MHP Çanakkale İl Başkanlığı'nın göstermiş olduğu tavır şehrimizdeki diğer siyasi partilere ve onların 15 gündür adeta kayıp milletvekillerine, belediye başkanlarına da sirayet eder”
Karadağ’ dan da ‘Birlik içinde’ çıkışı…
AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ’ ın, MHP’ nin davetlisi olarak katıldığı ‘Demokrasi ve Milli Birlik’ Mitingi’ nde yaptığı konuşmasındaki sözleri ise hayli ilgi çekti.
Karadağ Cumhuriyet meydanında;  “Biz Meydanlara siyasi gömleklerimizi bir kenara bırakarak indik. 14 gündür iskelede devam eden demokrasi nöbetinde AK Partilisi,MHP’lisi, CHP’lisi ve HDP’ lisi bir arada birlik içinde nöbet tutuyor”
 
Turan ‘yoklar’ dedi.
Karadağ ise ‘’ AK PARTİ, MHP, CHP VE HDP NÖBETTE’’

AK Parti Gurup Başkan vekili Av. Bülent Turan, MHP’ ye teşekkür, meydanlara çıkmayanlara da sitem etti.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ‘ nin Cumhuriyet meydanında düzenlediği ‘Demokrasi ve Milli Birlik’ Mitingi’ ne ilişkin, AK Parti Grup başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, yazılı açıklama ile ülkücü camiaya teşekkür ederken, adrese teslim eleştirisi ile de dikkat çekti.
AK Parti Çanakkale milletvekili Av. Turan açıklamasında;
“Umuyorum MHP Çanakkale İl Başkanlığı'nın göstermiş olduğu tavır şehrimizdeki diğer siyasi partilere ve onların 15 gündür adeta kayıp milletvekillerine, belediye başkanlarına da sirayet eder” sözleri ile temennisini de dile getirdi.
Cumhuriyet meydanındaki mitinge katılan AK Parti il Başkanı Yeşim Karadağ’ ın alanda yaptığı konuşmasında kurduğu cümlesi ise bir başka dikkat çeken türden oldu.
Karadağ, Milletvekili Turan’ ın diğerleri düşüncesine adeta tezat şekilde;
“Biz Meydanlara siyasi gömleklerimizi bir kenara bırakarak indik. 14 gündür iskelede devam eden demokrasi nöbetinde AK Partilisi, MHP’lisi, CHP’lisi ve HDP’ lisi bir arada birlik içinde nöbet tutuyor” diye konuştu.
Çanakkale’ de,  15 Temmuz gecesinden bugüne demokrasiye, meydanlarda sahip çıkıldığını ve meydanlardaki demokrasi nöbetlerinin sürdüğüne dikkat çeken AK Parti Grup başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, önceki akşam Cumhuriyet meydanında gerçekleşen MHP’ nin demokrasi nöbetine ilişkin;
“Önceki akşam MHP İl Başkanlığı'nın düzenlediği programda da İskele Meydanı dolup taştı.
Çanakkale'de, tüm Türkiye'ye örnek bir duruş sergilendi. Bu anlamda MHP Çanakkale İl Başkanlığı'na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Turan,"Önceki akşam Çanakkale tüm Türkiye'ye örnek bir duruş sergiledi. Demokrasi nöbeti meydanlarımızda sürerken teşkilatlarımız MHP Çanakkale İl Başkanlığı'nın düzenlediği programa katıldı.
AK Parti ve MHP İl Başkanlarımıza, meydanı dolduran siyasi parti gözetmeksizin "bu mesele memleket meselesi" diyen hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyorum.
Katılmayı Ayhan Gider vekilimizle de çok istememize rağmen, Ankara'daki görevlerimizden dolayı katılamadık.
15 Temmuz'da Fetö'cü bir grup asker sadece AK Parti'yi değil hepimizin geleceğini hedef aldı. İlk günden beri ülkücü kardeşlerimiz de meydanlarda canı pahasına darbeye karşı koymaya çalıştı. Allah hepinizden razı olsun. Ayrıca Sn. Başbakanı o malum gece ilk arayan lider Sn. Devlet Bahçeliydi.
Umuyorum MHP Çanakkale İl Başkanlığı'nın göstermiş olduğu tavır şehrimizdeki diğer siyasi partilere ve onların 15 gündür adeta kayıp milletvekillerine, belediye başkanlarına da sirayet eder.
Meydanlara laf yetiştiren, burun kıvıran, hergün o meydanları dolduran hemşehrilerimize sosyal medyadan laf yetiştiren az sayıda hep kaybeden siyasilerde meydanlara sahip çıkar ve dün akşamki siyasileri örnek alırlar.
Bu ülke bizim. Bu memleket hepimizin" dedi.
İL BAŞKANI KARADAĞ, MHP MİTİNGİNİN DAVETLİSİ
AK Parti İl Başkanlığı basın ofisi, MHP’ nin Cumhuriyet meydanındaki mitingine ilişkin olarak yazılı açıklamada bulundu.
İl Başkanlığından servis edilen açıklamada şöyle denildi;
“15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ile olarak vatandaşların demokrasi nöbeti devam ederken Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanlığı tarafından  ‘Demokrasi ve Milli Birlik’ mitingi düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Mitinge Çanakkale Valisi Hamza Erkal,İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden ve Çok Sayıda vatandaş katıldı.
AK Parti İl Teşkilatı da İl Başkanı Karadağ Öncülüğünde kalabalık bir grup ile mitinge katılanlar arasındaydı. Demokrasi mitinginde konuşma yapan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ 14 gündür iskele meydanında demokrasi nöbeti tuttuklarını belirterek;
15 Temmuzda yapılan alçak ve hain girişime karşı halkımızın sokağa dökülerek darbeye ve darbeciye en güzel cevabını verdiğini ifade etti.

Karadağ Yaptığı konuşmada;
Biz Meydanlara siyasi gömleklerimizi bir kenara bırakarak indik. 14 gündür iskelede devam eden demokrasi nöbetinde AK Partilisi,MHP’lisi,CHP’lisi ve HDP’lisi bir arada birlik içinde nöbet tutuyor.
Bugün MHP İl Başkanı Hakan Pınar’ın davetine icabet ederek mitinge katıldık.
Milli birlik söz konusu olduğunda parti ayrımı gözetmiyoruz ve yapılan bu alçak girişime karşı herkesin tek ses olmasını istiyoruz. Söz konusu vatan olunca gerisinin teferruat olduğunu düşünüyoruz dedi”
Yazılı açıklamanın devamında ise şu anlatımlar yer buldu;
“Mitinge AK Partinin katılımından duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP İl Başkanı Hakan Pınar ise;
Ülkeye zarar verecek her türlü girişimin Milliyetçi Hareket olarak karşısında olduklarını ifade etti.
Meydan da yapılan mitingin ardından OHAL Valisi Hamze Erkal,İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden,AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ve MHP İl Başkanı Hakan Pınar İskelede devam eden demokrasi nöbetine hep birlikte katıldılar. Burada platformda verilen toplu poz tüm kesimler tarafından takdir edilirken Çanakkale Emniyet Müdürlüğünün Şehitler için okuttuğu mevlid-i şerif programı ve İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut konferansı ile program gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti”
 


Kaynak: İHA