TV24 canlı yayınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara’da düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik” adlı programda açıklanan “AK Parti Seçim Beyannamesi”ne ilişkin değerlendirmede bulunan Gider, kısa bir süre sonra ilçe belediye başkanları da açıklandıktan sonra sahada tam anlamıyla seçimin başlamış olacağını belirtti.

 

Toplumun bu dönem biraz seçim havasına geç girdiğini çünkü genel seçimlerin çok yakın ve yoğun geçtiğini, dolayısıyla yerel seçim maratonu insanlara biraz geç başladı gibi geldiğini ifade eden Gider, “Ama bence tam da vaktinde başladı. Bugün seçim beyannamemizi Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. AK Parti'nin yerel yönetim vizyonunu, katılımcı, şeffaf ve hesap verilebilirliği, dirençli şehirleri, Türkiye Yüzyılı'nda şehir ve çevreyi, toplumsal refah öncelikli şehir ekonomilerin, duyarlı ve kapsayıcı sosyal belediyeciliği anlattı. Yani önümüzdeki dönem seçilecek olan AK Partili belediyelere, genel bir yol haritası çizdi. Topluma biz bunun taahhüdünde bulunmuş olduk. Dedik ki bizi seçtiğiniz tüm yerlerde biz bu hedeflere, bu sistemle yürüyeceğiz.” diye konuştu.

 

Her dönem muhakkak ki bütün seçimlerin kıymetli ve önemli olduğunu dile getiren Gider, “Ama yeni bir Cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik, yeni bir parlamento seçtik. Bunu tamamlayacak olan yerel yönetimlerdir. Parlamentoyla ve Sayın Cumhurbaşkanı ile uyumlu, aynı hedeflere yürüyebilen, aynı heyecanı duyabilen yerel yönetimlerle Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılına, Türkiye Yüzyılı'na yürürken çok daha emin adımlarla gideceğimize inanıyoruz, bunu görüyoruz.” dedi.

 

“İNANIYORUM Kİ ÇANAKKALE'YE KADIN ELİ DEĞECEK"

 

Ayhan Gider, Çanakkale’nin ilçe adaylarının bir hafta içinde açıklanmasını ümit ettiklerini dile getirdi.

Çanakkale'de 27. Dönem AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile seçime gidildiğini hatırlatan Gider, "Bu da AK Parti'nin kadınlara, siyasetin içinde verdiği rolü gösteriyor aslında. Yani Türkiye genelinde gerek belediye başkan dayılarında gerek milletvekillerinde gerek il yöneticilerinde baktığınız zaman AK Parti kadar kadın temsilci barındıran ikinci bir parti yok. Bu dönem ben inanıyorum ki Çanakkale'ye kadın eli değecek ve Sayın Jülide İskenderoğlu, değerli kardeşim, bugüne kadar edindiği bilgi birikiminin tamamını, 1 Nisan'dan sonra Çanakkale için kullanacak. Biz bunu düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "gerçek belediyecilik" mottosuyla açıkladığı çok ciddi bir beyannamenin olduğunu aktaran Gider, “Bu  beyannamenin her satırı kıymetli. Kırsal kalkınma da bu beyannamenin içinde. Çünkü bizim her şehrimizin her ilçemizin bir kimliği var, bu kimliği korumak zorundayız. Biz bu kimliği korur ve buranın üstünlüklerini ön plana çıkarırsak o zaman zaten büyükşehirlere göçü otomatik olarak önlemiş oluruz. Çünkü orada o kimliğe uygun üretim yapan insanlar, büyükşehirlere gelmek zorunda kalmazlar.” dedi

 

"BU DÖNEM YATAY ŞEHİRCİLİĞİ KESİNLİKLE UYGULAYACAĞIZ"

 

Bu dönem yatay şehirciliği kesinlikle uygulayacaklarını vurgulayan Gider,  seçildikleri tüm belediyeler için bunu taahhüt ettiklerini söyledi.

 

İnsanları sosyal hayattan soğutan kocaman binalardan Türkiye'nin sıkıldığını belirten Gider,  "Yatay şehircilik, yatay mimari kesinlikle hayata geçirilecek ve daha yaşanabilir şehirler daha yaşanabilir köyler daha yaşanabilir kasabalar oluşturacağız.” dedi.

 

Kırsal kalkınmaya KÖYDES ve BELDES projeleriyle devam ettiklerini hatırlatan Gider, “Amacımız şu, şehirdeki bir insan hangi imkamlardan faydalanıyorsa, köyde, kasabada yaşayan insan da aynı imkanlardan faydalansın ki farklı saiklerle şehre göçe bir sözümüz yok ama köyde yaşam zor olduğu için hiç kimse şehire gelmek zorunda kalmasın. Bu konuda da büyük şehirlerimizde, büyükşehir belediyelerimize, diğer şehirlerimizde de   il özel iderlerine önemli bir görev düşüyor. Bu beyannamede de bu, hakkıyla yer bulmuş diye düşünüyorum”

 

Haber merkezi