Çanakkale'nin, Cumhuriyet'in önsözü ve emperyalizme karşı iki kere çok büyük mücadele verilen bir nokta olduğunu dile getiren Gider, bu anlamda bütün Türkiye’ye rehber olabilecek, insanlara vatanseverlik ve “canından vazgeçmek” deyince verilebilecek en güzel örneğin Çanakkale olduğunu ifade etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında “vatansever belediyeclik”ten bahsettiğini aktaran Gider, “Çünkü ülkeleri illeri, beldeleri, ilçeleri, ekonomik olarak ne kadar geliştirirseniz geliştirin, eğer vatanseverlik kısmını eksik bırakırsanız, milli bakışı eksik bırakırsanız, bu ülkeden bir gelecek bekleyemezsiniz.” dedi.

 

2005 yılında belediyelere çok büyük yetkiler verdiklerini aktaran Gider, “Vatanseverlikle desteklenmek şartıyla bu yetkilerin kullanılması şehirleri geliştirebilir. Yoksa teröristlere yardım taşır hale gelirler. Zaman zaman bunun da örneklerini gördük hendeklerde. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu düsturunu çok önemli görüyorum. Beyannamemizde de bunun yer alması çok kıymetlidir. Diğer tüm maddeler, vatanseverlikle tamamlanınca bir anlam ifade ediyor. Dolayısıyla ‘vatansever belediyecilik’, özellikle Cumhuriyet'in 100’üncü yılında çok önemli. Türkiye Yüzyılı dediğimiz, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında ‘vatansever belediyecilik’ diyeceğimiz bir dönem Türkiye’yi çok ileri noktalara taşıyacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile projeler hazırladıklarını belirten Gider, “Bazı belediyeler zaten İstanbul’dan, Gaziantep’ten her gün otobüs ve uçaklarla öğrencilerimizi Çanakkale’ye gönderiyor. Bu çok kıymetli. O çocuklar, nereden geldiğimizi görecekler ki kendilerine hedef seçerken, atalarının başlarına neler geldiğini ve çalışmalarında bir eksiklik olursa tekrar neler geleceğini görecekler. Bu sayede azimle, milli ruhla dolacaklar. Bütün Türkiye’yi, bu dönemde çok daha yoğun bir şekilde Çanakkale’ye bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Haber merkezi