Burada yaptığı konuşmada seçime sayılı günler kaldığını hatırlatan Gider, AK Parti’nin polemiklerin içine çekilmeye çalışıldığını belirterek, “Yaptıkları, çok doğru bir şey. Çünkü herkes iyi olduğu alanda konuşmak ister. Gidin şimdi köye, siz konuyu nereden açarsanız açın konu çiftçiliğe gelir. Niye? Köylüler çiftçiliği iyi yapar. Okula gidin, derslere gelir. Şimdi bir CHP’li ile karşı karşıya geldiğiniz zaman onun yapabileceği tek şey polemiktir. Tartışmadır. Doğru, yanlış, iyi kötü hiç önemli değil. Hep tartışmak ister, hep kavga etmek ister, hep dalaşmak ister seninle O konuya girersek çıkamayız. Çünkü o bizim bildiğimiz bir iş değil. Biz kavga bilmeyiz. Biz dövüş bilmeyiz. Biz saldırma bilmeyiz. Biz iftira bilmeyiz. Biz niyet okuma bilmeyiz. Biz ne biliriz? Çalışma biliriz, iş biliriz, hizmet biliriz.” diye konuştu.

 

 AK Partili hiç kimsenin kavga etmeye vaktinin olmadığını dile getiren Gider, “Çünkü biz okulları kendimiz okumak zorundaydık. Hayatımızı kendimiz kazanmak zorundaydık. İşimizi kendimiz yapmak zorundayız. Pamuklar içinde büyümedik. Onun için de hep çalıştık, hep didindik.” dedi.

 

 “ONLARIN 10 SENESİ BİZİM 2 SENEMİZ ETMEZ”

 

AK Partili belediye başkanlarının, kendi işlerinde nasıl çalışmışlarsa bir misli fazlasıyla belediye işlerinde çalıştıklarını ifade eden Gider, sözlerine şöyle devam etti:

 “Bunu hem halkını sevdiği için yapıyorlar hem de başka bir şey bilmediklerinden yapıyorlar. Bunların bildiği tek şey çalışmak. Yoksa onlar da bilir ki Karabiga’da belediye binasına oturup ona buna ayar vermeyi. Onlar da bilir ki kafelerde yiyip içmeyi. Ama öyle bir dertleri yok. Onun için ben her gittiğim yerde aynı şeyi söylüyorum. Biz minderde güreşeceğiz. Bu minder de millete hizmet minderi. Yarış alanımız hizmet.  CHP çıksın desin ki ‘Biz Karabiga’da 10 senede şunları yaptık’. Biz de diyelim ki ‘Biz de 5 senede bunları yaptık’. 5’e, 5 yarıştıralım demiyorum. 10’a 5 yarıştıralım. Vazgeçtim 10’a 2 yarıştıralım. Onlar 10 senede yaptıklarını söylesin, ben Ahmet’in 2 senede yaptıklarını sayayım. Çünkü 10’a 5 dersek, haksız rekabet olur.  Onların 10 senesi bizim 2 senemiz etmez”

 

SU HATLARI YENİLENDİ

 

Karabiga’ya tek dönemde doğalgazın geldiğini hatırlatan Gider, şunları dile getirdi:

“Kanalizasyon hattının tamamı yenilendi. Birden eskimedi ya bu. 10 senede yapamadıkları için biz bunları yeniledik. Su hatlarının tamamı yenilendi. Çünkü Karabiga’daki herhangi bir evin musluğundan kanserojen asbestli boru suyu akarsa,  Ahmet o gece uyuyamaz. Biz de öyle gördük öyle öğrendik. ‘Benim evimde arıtma var’, ‘Benim evimde satılık su içiliyor’ deyip de vatandaşı küçümsemeyi öğrenmedik. Çünkü bizim içinden geldiğimiz hareket millet için milletle birlikte hareket etmektir. Eğer onlar bu kahırları çekmiş olsa, biz bu 5 senede başka şeyler yapardık.”

 

KARABİGA’YA 100 TOKİ KONUTU DAHA

 

TOKİ bütün Çanakkale'ye yayıldığı için apar topar yeni bir TOKİ çalışması başlattıklarını, projelerinin bitmek üzere olduğunu aktaran Gider, “Seçim gelmeden inşallah kurallarına çıkacağız. Sadece Karabigalı olanlara ait bir TOKİ. Mevcut yere 50 konutluk sığıyor dendi.  Biraz önce Ahmet başkanla görüştük. Yeni bir arsa çalışması var. İnşallah temmuz ayı itibarıyla sadece Karabigalılara has 100 konuta daha çıkıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

ASIL PROJE, LİMAN

 

Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi’nin asıl projesinin liman olacağına değinen Gider, bu limanın artık topyekun bir yer olacağını, Karbiga’nın gerek adalara gerek Tekirdağ’a günlük gemilerin işlediği bir yer olacağını söyledi. Karabigalılar’a seslenen Gider, “Eğer hizmet istiyorsanız  hizmeti yapacak adam belli. Eğer polemik, kavga, tartışma istiyorsanız onun da adresi CHP. Tercih Karabiga’nın. ‘Yeter söz milletin’ diyen hareketin öncüleriyiz. Karabiga halkı ne derse bizim de takdirimiz odur.” diye konuştu.

 

KARABİGA’YA 5 YILDA 400 MİLYON LİRALIK YATIRIM

 

Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi de seçmene karşı alınlarının ak olduğunu ve hizmet anlamında yaptıklarını anlatabildiklerini söyledi. Millete veremeyecekleri hesapları olmadığını dile getiren Elbi, yaptıklarının, yapacaklarının teminatı olduğunu, gelecek dönem hayata geçirecekleri projelerin de hazır olduğunu ve en kısa sürede bunları paylayacaklarını belirtti. AK Parti Milletvekili Gider’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Elbi, sözlerine şöyle devam etti: “Beş yılda Karabiga’ya 400 milyon liralık yatırım yapılmış. Bu ciddi bir rakam. Karabiga’nın tarihinde ilk 5 yıl içinde gördüğü en büyük proje yatırımıdır.  Bunu da bazıları küçümsüyor. Hiç küçümsenecek bir proje değil. Altyapısı ve üstyapısıyla, sosyal tesisleriyle Karabiga’mız değer kazandı.”

 

Haber merkezi