Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, “‘Milli birlik ve beraberlik’ adı altında bu yaşanan son derece acı olayların sıradanlaştırıldığını ve bunlara alışmamız gerektiğine dönük yaklaşımlar gösterildiğini görüyoruz” dedi.
CHP'li Demir, Ankara Milletvekili Murat Emir ve Bursa Milletvekili Erkan Aydın ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Demir, sözlerini başında Atatürk Havalimanında dün yaşanan terör saldırısına değinerek, “Ülkemizin başı sağ olsun, insanlığı başı sağ olsun. Son bir yıldır yaşadığımız terör olayları ülkemizin demokratik ve huzur içinde yaşayan ülkemizin ne hale geldiğini, Ramazan’da bile insanların paramparça yapılması gerçekten bizleri çok üzüyor. Sorumlular sadece birlik, beraber olalım söylemleriyle sorumluluklarını almadıklarını, sırıtarak görevlerine devam ettiklerini görüyoruz. Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sayın Adalet Bakanı’nın tutum ve davranışları terörle ilgili konuşmaları bizi çıldırttı, isyan ettirdi. Adalet bakanı bin 200 küsur IŞİD’liyi yakaladık diyor. Türkiye’den bir ayda o kadar katılım oluyor. Sorumlu olan başta İçişleri Bakanı, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı’nın bir an evvel istifa edip artık bu acılardan sorumluluğunu göstermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Terörü lanetlendiklerini vurgulayan Emir, Türkiye’nin ölümün kol gezdiği bir ülke olduğunu ifade ederek, “Böyle günler ülkenin bütün insanları birlikte olacağımız, dertli toplu sağduyuyla telaşa kapılmadan değerlendirme yapacağımız günlerdir. ‘Milli birlik ve beraberlik’ adı altında bu yaşanan son derece acı olayların sıradanlaştırıldığını ve bunlara alışmamız gerektiğine dönük yaklaşımlar gösterildiğini görüyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Emir, üç gün önce Eczacıların öldürülmesinin sıradan bir olay olmadığını söyleyerek, eczacıların tehdit edildiğini belirtti. Eczacıların Savcılığa giderek şikayette bulunduğunu söyleyen Emir, savcılığın bir soruşturma açmadığını ifade ederek, “Savcılığını anında bilgi verilmesi ve savcılığını duruma el koyması gerekirdi. Bu kişi görevden el çektirilseydi belki böyle bir facia yaşanmayabilecekti” şeklinde konuştu.
AK Parti milletvekillerinin twitlerine ilişkin olarak ise Emir, bu milletvekillerinin söylemlerinin nefret suçu olduğunun altını çizdi.


Kaynak: İHA