Fenerbahçe Spor Kulübü, Galatasaray Spor Kulübü Başkani Mustafa Cengiz'in “Biz de çok iyi bir proje yaptik. Ama sonra düşünüp vazgeçtik. Çünkü camiamiz, '10 milyon Euro'ya adam alip (Diagne) parayi çarçur ediyorsunuz, sonra da para mi dileniyorsunuz' der diye düşündük. Yoksa Fenerbahçe gibi bizim de 1 milyar üst sinirli destek iznimiz vardi" sözlerine resmi internet sitesinden cevap verdi. Yapilan açiklamada şu ifadeler kullanildi: 
“Fenerbahçe Spor Kulübü olarak son dönemde kulübümüzden tamamen bagimsiz ve alakasiz bir şekilde rakip camia ve özellikle başkani tarafindan Fenerbahçe üzerinden oluşturulmaya çalişilan gündem, oluşturulmaya çalişilan algilar dogrultusunda bir açiklama yapma zorunlulugu dogmuştur. 
Bu baglamda sözlerimize bu sezon hem ilk yari hem de ikinci yarida oynadigimiz maçlarin ardindan 10 gün süresince gündemi meşgul eden, ortaligi ayaga kaldirmaya çalişan camianin başkaninin dün medyada yer alan talihsiz açiklamalari ile başlamak istiyoruz. 
Kulübüne destek olmanin en benzersiz örnegini her daim gösteren taraftarlarimiz, kulübümüzün gelecegimiz için başlattigi Fener Ol kampanyamiz için henüz çok kisa sürede çok önemli bir yol kat etmiştir. 
Şu an kampanyamizin ilk ayindayken ve kampanyamiz dogrultusunda henüz birçok projeyi hayata geçirmemişken rakip camianin zamaninda tüm çabalari ile toplamiş oldugu bagiş miktarinin kat ve kat üzerine ulaşmiş durumdayiz. 
Bu somut nedenden ötürü; geçmişte pek çok kez denemelerde bulunduklari ancak ne yazik ki camialarindan gelen çok kisitli destek dolayisiyla “karşiliksiz kalan” yardim kampanyalarindan yola çikarak verdikleri kampanya başlatmama karari kendileri açisindan oldukça isabetli bir karardir. 
Kendilerine tavsiyemiz bu konuda camialarini kesinlikle Fenerbahçe ile kiyaslamamalaridir. 
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün camiasinin destegi ve gücü, tarihteki örnekleriyle çok net görülmektedir. 
Bu hususa ilaveten 14 Nisan 2019 tarihinde stadimizda kendileriyle oynadigimiz maçin ardindan günler geçmesine ragmen açiklamalarina devam eden Sayin Mustafa Cengiz'in, VAR kayitlari ile ilgili söylemlerine, basketbol takimlarimizin başarilari karşisinda sigindiklari bütçe karşilaştirmalarina ve teknik direktörlerinin Konyaspor ile berabere kaldiklari maçin ardindan hakeme sordugu iddia edilen “Dirar'a neden sari kart vermediniz” sorusuna yanit vermeye tenezzül etmek istemiyorduk. 
Ancak Fenerbahçe Spor Kulübü mecbur kalmadikça hiçbir şekilde rakiplerine dair açiklama yapmazken rakip camia tarafindan israrla ortaya konulmaya devam edilen bu adimlar, ana amaç ve hedefin sürekli Fenerbahçe üzerinden algi oluşturma gayretinde olduklarini açikça göstermektedir. 
Bu noktada Fenerbahçe Spor Kulübü olarak suskunlugumuzu korudugumuz bir konuda da artik görüşümüzü dile getirmek isteriz; Rakibimizin 2.başkani Sayin Abdürrahim Albayrak tarafindan yapilan kural, etik dişi VAR açiklamalarindan sonra bir kez daha emin oldugumuz şey; Türk futbolunun tüm detaylariyla yeniden ele alinip acilen ve ivedilikle temizlenmesi gerektigidir. 
Şunu özellikle hatirlatmak istiyoruz; inandirici olmak için sadece kendi aleyhinize yapildigini düşündügünüz hatalarda ortaligi yangin yerine çevirmektense geçmişte de oldugu gibi bu sezon da lehinize yapilan pek çok kritik hakem hatalarina da deginebilmeli, gündeme getirebilmelisiniz. 
Bu dogrultuda olumsuz bir maç skoru sonrasi aleyhinize yapilan ya da yapildigini düşündügünüz her konuda kurumlara baski kurarak, hakemleri zan altinda birakarak, algi yönetimi yaparak, medyadaki kalemşörlerinizi harekete geçirerek magduriyet oluşturma çabalariniza benzer davranişlari sergileyen başka bir kulüp daha var mi? 
Sahip oldugunuz saldirgan tavir ve agresif üslubun, söz konusu menfaatleriniz oldugunda fair play, kural, etik gözetmeksizin attiginiz adimlar ve ortaya koydugunuz söylemlerin, bu tarz davranişlarin birbirleriyle mücadele eden başka hiçbir kulüpte bulunmadigini, Türk spor camiasinin tüm bireylerinin gördügüne inaniyoruz. 
Son olarak; Fenerbahçe Kadin Basketbol Takimimizin deplasmanda oynadigi final serisi 4.maçinin ardindan gazetelere yansitilan ‘Mustafa Cengiz Semih Özsoy'un elini sikmadi' haberlerine karşi tüm kamuoyuna söylemek istedigimiz dört yönetici ile temsil edildigimiz ve takimimizin galibiyetiyle ayrildigimiz maç öncesinde Sayin Cengiz salon koridorlarina gelerek başta Başkan Vekilimiz Sayin Semih Özsoy olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimizin elini sikmiş, hoş geldiniz demiştir. 
Ancak soyunma odasi koridorlarinda bu şekilde davranan Mustafa Cengiz, muhtemelen camia içi siyaseti nedeniyle maç sirasinda Kulübümüze, Başkanimiza ve Başkan Vekilimize dakikalarca edilen küfürlere karşin hiçbir tepki göstermemiş veya gösterememiştir. 
Sayin Cengiz'e önerimiz tenhada farkli kalabalikta farkli davranmamasidir. 
Bu vesileyle Sayin Cengiz ve camialarina artik Fenerbahçe üzerinden iç siyaset yapma stratejlerine son vermelerini ve kendi gündemlerine dönmelerini önemle tavsiye ederiz. 
Aksi takdirde, bu açiklamalarimizin sadece başlangiç oldugunu hem kendilerine hem kamuoyuna saygiyla iletiriz.” 


Kaynak: İHA