Son yıllarda artan bağımlılığın yarısından fazlasını oluşturan sigara bağımlılığına dikkat çekmek amacı ile her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü etkinlikleri kapsamında Çanakkale İl Müftülüğü personeline ‘Sigaranın Zararları Bırakmanın Faydaları’ konulu seminer ile bilgiler verildi.

4000’den fazla zararlı kimyasal madde bulunduran sigarada  esas bağımlılık yapan madde nikotindir. Koklanarak burundan çekilen ya da çiğnenen dumansız tütünler de nikotin kadar yüksek düzeyde zehir içerdiğinden zamanla kişide psikolojik ve fiziksel bağımlılık oluşturuyor. Sigara, nargile, pipo içme veya dumanının solunması sonucu oluşan bağımlılık nedeni ile Dünya genelinde tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle yılda 6 milyon kişi ölüyor.  Bronşların daralması sonucu akciğer rahatsızlıkları ve KOAH,  Damarlarda tıkanma ve buna bağlı felç, Midede gastrit, ülser ve mide kanseri, Ciltte sararma, kırışıklık, cilt kanseri, Ağız kokusu ve dişlerde sararma gibi bir çok hastalığa neden olan sigara bağımlılığına dikkat çekmek ve bağımlılığı önlemek amacı ile her yıl 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak kutlanırken etkinlikler ile de vatandaşlar bilinçlendiriliyor.

Sigara Bırakma Günü dolayısı ile Çanakkale İl Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ‘Sigaranın Zararları Bırakmanın Faydaları’ konulu seminer gerçekleştirildi.  İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Bal, merkezde görevli din görevlileri ve Müftülük  daire personeli katıldı Programda İl Sağlık Müdürlüğü personeli Hatice Durusu, sigara  bağımlılığı ve zararları hakkında bilgiler verdi. Konferansa katılan görevlilere sigara bırakmak için başvurmaları gereken konular hakkında da bilgiler verildi.

Haber Merkezi