"Türkiye'de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi İçin Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında, Çanakkale'de sivil katılımın önemini vurgulayan ve şehrin geleceği için önemli bir adım olan Strateji ve Eylem Planı Geliştirme Çalıştayı başarıyla tamamlandı.

 

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından uygulanan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, ana faydalanıcısı Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), eş faydalanıcısı İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü (STİGM) olan Türkiye'de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi İçin Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesinin (Sivil Katılım Projesi) Çanakkale'deki Strateji ve Eylem Planı Geliştirme Çalıştayı, 16 Şubat 2024 Cuma günü gerçekleştirildi.

 

Çalıştayda; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu başta olmak üzere Çanakkale Belediyesi Strateji Geliştirme Birimi yetkilileri, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları temsilcileri, kent konseyi temsilcileri ve akademisyenler de yer aldı. Sivil Katılım Projesi sunumu ile başlayan toplantıda gün boyunca çeşitli sunum ve anlatımlar gerçekleştirildi.

 

Çalıştayda, Çanakkale'nin sivil katılım anlamında mevcut durumu ve ihtiyaçları hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapılırken, grup çalışmalarıyla Çanakkale için taslak sivil katılım strateji ve eylem planı hazırlığı için önemli bir aşama daha tamamlanmış oldu.

 

Çalıştaylar tüm pilot illerde düzenlenmeye devam edecek.

 

Haber Merkezi