IŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOGAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI;
Saygideger Cumhurbaşkanlari, kiymetli Başbakanlar, degerli bakanlar, büyükelçiler, sevgili Istanbullular; aziz kardeşlerim, hanimefendiler, beyefendiler sizleri en kalbi duygularimla, muhabbetle, hürmetle selamliyorum.

Yurt dişindan ülkemizi teşrif ederek bu sevinçli animiza ortak olan kiymetli misafirlerimize, şahsim, milletim adina hoş geldiniz diyorum. Bugün bizleri bir araya getiren, gönüllerimizi buluşturan yüce Allah'a hamd-ü senalar ediyorum. Resmi açilişini yaptigimiz Büyük Çamlica Camimizin Istanbul için ülkemiz için hayirlara vesile olmasini diliyorum.
Istanbul görenleri kendine meftun eden bir şehirdir. Rabbim bize bu şehre damgamizi vurmayi nasip etti. Istanbul'a çeyrek asirdir hizmet etmenin mutlulugunu yaşadik. Gecemizi gündüzümüze katarak Istanbul için çalişacagiz. Istanbul sevdalilari için koltuklarin hiçbir önemi yoktur.

"Allah'in mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazi dosdogru kilan, zekâti veren ve Allah'tan başkasindan korkmayan kimseler imar eder." diyor Allah u Teala ayetinde.
Burasi sadece bir cami degil ayni zamanda bir külliye. Büyük Çamlica Camii 350 bin metrekarelik alana inşa edildi.  

Camiler ezeli ve ebedi kardeşligimizin sembolüdür. Inşallah Çamlica Camii Istanbul'un sembol eserlerinden biri olarak dolup taşmaya devam edecek'

Cihat yapiyorum diyerek kimse ibadethanelere saldiramaz. Bunun adi terördür.


Kaynak: İHA