Bahçeli, 3 Mayis Milliyetçiler Günü dolayisiyla yayimladigi mesajda, "3 Mayis Milliyetçiler Günü müstesna bir uyanişin adi, muazzez bir uyanikligin ahlaki, muhteşem bir mücadele ufkunun anisidir. Türk ve Türkiye düşmani akim, görüş, fikir ve yabanci ideolojilere karşi demokratik itirazlarini, meşru reflekslerini, sivil tepkilerini cesurca gösteren dönemin Türk milliyetçileri her türlü takdir ve övgünün üzerindedir. Onlar bizim heyecan ve iftihar kaynaklarimizdir” dedi.

3 Mayis 1944'de Türkiye üzerinde oynanan oyunlara demokratik gösterilerle karşi duruldugunu belirten Bahçeli, şunlari ifade etti:
“3 Mayis 1944'de Komünist hedefler, kozmopolit emeller, baski ve dayatmalar reddedilmiş, masum şekilde milli bir ruhun eşliginde protesto edilmiştir. Tertemiz vicdanli milliyetçi gençlerin hakli ve haysiyetli direnişleri müteakip süreçlerde işkence, zulüm, eziyet, mahrumiyet ve mahkumiyetle örselenmeye çalişilmiştir. Türklük şuurunun, Türkçü duruşun, Türkiye sevdasiyla yanip tutuşmanin faturasi agir olmuş, Istanbul 1 Numarali Sikiyönetim Mahkemesinde utanç davasina dönüşmüştür. 3 Mayis 1944'te aslen ve esasen milli bekanin müdafaasi yapilmiş, Türk milletine mensubiyetin kuvveden fiile çikan iradesi yüksek bir çagri olarak sahnelenmiştir. Vesayete karşi çikilmiş, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara belki de ilk kez demokratik gösterilerle karşi durulmuştur.
3 Mayis haktan, halktan ve hakikatten yana olanlarin inançli duruşudur. Allah'a çok şükür bu tarihi duruş, zaman içinde dalga dalga büyümüş, gittikçe alanini genişletmiş, toplumsal zeminde kökleşip milliyetçi bir harekete istikamet çizmiştir. 3 Mayis 1944 olaylari vesilesiyle tutuklanan 24 milliyetçi kahraman sirf düşüncelerinden, sadece Türklük ve Türkçülük ülkülerinden dolayi nice iftira ve isnatlara maruz kalmişlardir. Milliyetçiligin demokrasiyle özdeşliginin derin izleri, tam bagimsizlik ve hürriyetle birlikteliginin kanit ve kararlari hiç kuşku yok ki zorlu 1940'li yillarin hüzün dolu sayfalarinda bulunacaktir. 3 Mayis Milliyetçiler Günü; zulme, çileye, haksizliga, işbirlikçilige sabir, akil, iman ve azimle meydan okumanin ifade kudretidir. Bilinmelidir ki Türk milliyetçileri her zaman ve her seviyede milli birlik ve kardeşlikten yanadir.”
“Yanlişa yanliş demek, hiyanet ve karanligin karşisinda milli ve ahlaki tavir göstermek hem vakarimizin geregi, hem de üstlendigimiz milli görevin gayesidir” diyen Bahçeli, “Türk milletine tuzak kuranlardan hesap sormak, Türkiye'ye parmak sallayanlara haddini bildirmek tarihi bir sorumlulugumuzdur. Küresel tehditlerin, bölgesel tehlikelerin, emperyalist kuşatmalarin tesirsiz hale getirilip püskürtülmesi hususunda dün oldugu gibi bugün de kararimiz kesin, duruşumuz katidir. Elbette bir olacagiz, saglam birlikteligimizle ülkemizin ve milletimizin bekasini mutlaka koruyacagiz.
Türkiye Cumhuriyeti kendi kaderine kendisi yön verecek, Cumhur Ittifaki da istikbalin mimari, istiklalin muhafizi olacaktir. 3 Mayis Milliyetçiler Günü'nde en başta merhum Başbugumuz Alparslan Türkeş Bey olmak üzere 3 Mayis'in muhterem isimlerini rahmetle, hürmetle, hasretle aniyorum. Cenab-i Allah hepsinden razi olsun diyorum.
Türkiye'nin varoluş mücadelesinde, Türk milletinin beka ve payidarlik davasinda sorumluluk alan, samimiyet gösteren, elinden gelen çabayi gösteren her insanimizi gönülden selamliyorum. Unutulmasin ki, Türk milleti sevdasini yüreginde taşiyan fazilet ve fedakârlik burcu evlatlari sayesinde adindan ilelebet söz ettirecek, anilarindan ve kutlu varligindan her daim bahsettirecektir" ifadelerini kullandi.  
 


Kaynak: İHA