Toplantıya; İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Aydın Valisi Yakup Canbolat, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Muğla Valisi İdris Akbıyık,  Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, Sahil Güvenlik İstihbarat Başkanı Gökmen Gücüyen, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç, Düzensiz Göçle Mücadele ve Sınır Dışı İşleri Genel Müdürü Ramazan Seçilmiş ve İzmir İl Göç İdaresi Müdürü Ela Çuhadar katıldı.

 

Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarına yönelik yapılan denetim ve operasyonların ele alındığı toplantıda, Türkiye’yi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışanlara fırsat verilmeyeceği vurgulandı. Düzensiz göçle mücadeleye yönelik çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, alınan ve alınacak tedbirler ile izlenecek yol haritası görüşüldü.

 

 Düzensiz Göçle Mücadelede Yoğun Tedbirler Alınmaktadır.

 

Düzensiz göçle mücadele kapsamında kurumlar arası koordinasyonun önemini vurgulayan Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Türkiye’nin düzensiz göçle mücadelesinin belirli bir politika ve strateji çerçevesinde yürütüldüğünü dile getirdi. Toros, “Düzensiz göçle mücadelede yoğun tedbirler alınmaktadır. Bu tedbirlerin etkin bir şekilde hayata geçirilebilmesi adına Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik başta olmak üzere ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla koordinasyon içerisinde hareket edilmektedir.” dedi. Düzensiz göçle mücadelede Mobil Göç Noktası Araçlarının önemine de dikkat çeken Başkan Atilla Toros, “30 büyükşehir dahil olmak üzere toplam 59 şehrimizde faaliyete geçen Mobil Göç Noktası Araçlarını Türkiye geneline yaymak için çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Valilik