Mayıs ayı, kritik sağlık hizmetlerinde önemli bir yere sahip olan yoğun bakım ünitelerine dikkat çekmek ve bu alanda çalışan sağlık profesyonellerine destek olmak amacıyla Yoğun Bakım Farkındalık Ayı olarak bilinir. Yoğun bakım üniteleri, sürekli gözetim ve çeşitli özel tıbbi cihazlarla destek gerektiren kritik sağlık sorunlarına sahip hastalar için hayati öneme sahiptir. Bu ünitelerde çalışan sağlık ekipleri, hayati risk altındaki hastalara 24 saat boyunca özveriyle bakım sağlamakta ve onların yaşam fonksiyonlarını desteklemektedir.

 

Bu kapsamda, 01-31 Mayıs Yoğun Bakım Farkındalık Ayı nedeniyle Biga Devlet Hastanesi Anestezi Uzmanlarından Uzm.Dr.Fatih KOÇ, Uzm.Dr.Şenay PALİT EKİN, Uzm.Dr.Ramazan AKEL ve Uzm.Dr.Derya SEZEN AKEL, yoğun bakımın önemine ve işleyişine dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

Yapılan açıklamada, “Yoğum bakım ünitesi; sağlık sorunu kritik düzeyde olan ve yakından takip edilmesi gereken hastaların takip, tetkik ve tedavi hizmeti gördükleri yataklı servislerdir.

Yoğun bakım üniteleri, aniden genel durumu bozulan veya takibinde sağlık durumu hızla kötüleşen hastalara erken ve etkili bir şekilde müdahale edebilmek üzere teçhizatlandırılır. Yoğun bakım ünitelerinde; solunum destek cihazları, oksijen destek sistemleri, yatak başı diyaliz ve yatak başı görüntüleme ekipmanları gibi özel tıbbı cihazlar kullanılmaktadır.

Hastaların yoğun bakım gerektiren hastalık durumlarının tedavisi dışında, bu ünitelerde beslenmeleri, özbakımları da sağlanır,  rehabilitasyonlarına başlanır. Kronik hastalık durumlarına yönelik tedavi planlamaları yapılır.

 

Hastaların kritik durumları göz önüne alınarak sağlık hizmetlerinin en verimli şekilde sürdürülmesi, enfeksiyon riskinin en aza indirilmesi gibi hedeflere yönelik olarak yoğun bakım üniteleri ciddi tedbirler alınarak yönetilmektedir.

 

Biga Devlet Hastanesi olarak,8 yataklı 1.basamak yoğun bakım,9 yataklı 2.basamak yoğun bakım  ve 10 yataklı 3.basamak yoğun bakım ünitelerimizde,  hayati risk taşıyan hastalarımızın,  hayata tutunmaları için ellerinden gelenin en iyisini yapan uzman hekimlerimiz ve deneyimli yoğun bakım ekiplerimiz, 7 gün 24 saat hastalarımızı kesintisiz olarak özveri ile takip etmekte ve hastalarımızın yaşam fonksiyonlarını desteklemektedir.

 

Yoğun Bakım Ünitelerinde tedavi gören yakınlarınızı ziyaret esnasında ,sağlık personeli tarafından yapılan yönlendirmelere ve belirtilen kurallara uymaya özen gösterilmelidir.

01-31 Mayıs Yoğun Bakım Farkındalık Ayı vesilesiyle Hastanemiz ve Ülkemizin dört bir yanında zorlu şartlarda hastalarımız için 7 gün 24 saat hizmet veren tüm yoğun bakım ünitesi personeline emekleri için teşekkür eder ,sağlık ,huzur ve mutluluk dolu günler geçirmelerini dileriz.”ifadeleri kullanıldı.

 

Haber Merkezi