ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik ile Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundu.

Ziyaret hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “ Hindistan Başkonsolosu Sayın Mijito Vinito’nun Odamızı ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduk. 1,44 milyar nüfus ile dünyanın en büyük nüfüsa sahip ülkelerinden biri olan  Hindistan’ın işsizlik oranı % 8,4. Bu çok önemli bir istatistik. Hızlı ekonomik büyüme potansiyeli ve üretim kapasitelerini artıran politikalar ile bunu başarmışlar. Orta ve Güney Asya Bölgesi'ndeki 10 ekonomi arasında ilk sırada yer alıyorlar. Karşılıklı ticari ilişkilerimizi nasıl geliştirebiliriz noktasında fikir alışverişinde bulunduk ve irtibat halinde olacağız.

 

 

ÇANAKKALE SAVAŞLARINDA 5000 ZAYİAT VEREN HİNDİSTAN’IN BİR ANITI OLMASI İÇİN İSTİŞAREDE BULUNDUK.

 

Çanakkale Savaşlarına 15.000 Hintli’nin Pencap’tan geldiğini ve 5.000 zayiat verdiklerini biliyoruz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “onlar artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.” "Sayın Vinito kayıplarını her yıl 5 Ocak’ta andıklarını ifade etti. Diğer ülkelerin olduğu gibi Hindistan’ın da burada bir anıtı olması gerektiği,  5 Ocak’ta yaptıkları törenlerin bu anıtta yapılmasının hatıralarına saygı açısından daha anlamlı olacağı yönünde görüş birliğine vardık. Gerekli çalışmalarda destek vereceğimizi de ifade ettik. Sayın Başkonsolosumuza gerçekleştirdikleri ziyaret için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Haber Merkezi