AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Gelibolu’da AK Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Geçmiş dönem kadın kolları başkanları, geçmiş dönem gençlik kolları başkanlarının yanı sıra parti yönetim kurulu üyeleri ve partililerle bir araya gelen Gider, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Gelibolu’nun turizm açısından zengin bir ilçe olmasına rağmen, mevcut CHP’li belediye yönetimi nedeniyle bir atılım yapılamadığını belirten Gider, sözlerine şöyle devam etti:

“Gelibolu’da sırf Bayraklı Baba’yı ele alsanız, bir ilçenin turizmi için yeterlidir. Sırf mevlevihaneye sahip olması, bir ilçede turizm açısından yeterlidir. Hamzakoy da aynı şekilde. Piri Reis burada dünya haritası çiziyor. Osmanlı Donanması’nın burada konuşlu olması, tek başına yeterlidir. Henüz doğal güzelliklerine gelmedik bile. İnsanlar nasıl Eyüp Sultan’a gidiyorsa, Serhad Cami’nin hikayesinin düzgün bir şekilde anlatılmasıyla buraya da insanlar gelir. Ancak 2024 yılında bunları değil, 'Gelibolu’da kapalı pazar yeri var mı?' diye konuşuyoruz. Gümüşçay’da kapalı pazar yeri var. Toplam nüfusu 2 bin. Evreşe’de mükemmeli var. Geyikli’de, Ezine’de, Biga’da var. Gelibolu’da kapalı pazar yerinin olmaması garip ve komik.”

 

-“DOĞALGAZ İSTEMEYEN BİR BAŞKAN DAHA YOK”

 

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ın ilçeye doğalgazın gelmemesi için çaba sarf ettiğini ifade eden Ayhan Gider,

 “Türkiye’nin herhangi bir yerinde, ‘Bize doğalgaz lazım değil.’ diyecek bir tane daha belediye başkanı bulamazsınız. Bülent Bey zamanında buraya doğalgaz getirmeye çalışıyor. Kaldı ki Gelibolu’ya doğalgaz getirebilmek, Lapseki’ye doğalgaz getirmek gibi bir şey değil. Çok daha zor ve teferruatlı. Gelibolu Belediyesi rapor yazmış, ‘Bize doğalgaz lazım değil.’ diye. 'Burada tüketim az, ekonomik olmaz.' diyor. Yahu sana ne? Sen AKSA’nın sahibi misin? Bu seni niye ilgilendiriyor? Bunun Türkiye’de örneğini bulun, ben iddia ediyorum; doğalgaz istemeyen bir tane daha belediye başkanı yok.” diye konuştu.

 

-“GELİBOLU’DA SEÇİMİ KAZANAMAZSAK, GELİBOLU’YA HAKSIZLIK OLUR”

 

AK Parti Milletvekili Gider, bu yerel seçimlerde AK Parti’nin Gelibolu’yu alamazsa, Gelibolu’ya yazık olacağını vurgulayarak, "Parti olarak hiç kazanamadık Gelibolu’yu, kimse bize neden alamadınız demez. Ama parti olarak Gelibolu’ya haksızlık etmiş oluruz. Gelibolu halkına karşı vebal almış oluruz. Çünkü biz seçim kazanamadığı zaman, halkı suçlayan bir gelenekten gelmiyoruz.

 Onlar ‘Makarnacı' der, ‘Göbeğini kaşıyan adam' der ama biz demeyiz. Biz kazanamadığımız zaman; ‘Demek ki kendimizi iyi anlatamadık.’ deriz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

-“GELİBOLU’YU İYİCE DAĞITACAKLAR, BELLİ OLUYOR”

 

Her seçimin aynı geçtiğini, AK Parti’nin hizmet, muhalefetin hamaset anlattığını dile getiren Gider, "Çünkü ne yaptıkları ne de yapabilecekleri bir hizmet var. Dolayısıyla kaybedilecek bir seçimin, bizden çok Gelibolu’ya vebali var. Gelibolu, bir dönem daha bu zihniyete teslim olursa; bir daha bırakın bizi, dünyanın en müthiş ekiplerini getirseniz, Gelibolu’yu toparlayamaz. Çünkü Gelibolu’yu iyice dağıtacaklar, belli oluyor. Bu seçimin şakası yok. Kamil mi başkan olmuş, Mehmet mi olmuş önemli değil. Şu salondan herhangi birini başkanlık koltuğuna oturtsak, Mustafa Özacar’da daha iyi belediye başkanlığı yapar. Gençlik kolları başkanımız, yarın başkan olsa Gelibolu’nun çehresi değişir. Özacar'ın bir kahrı var, çocukluktan bir yerden kızmış herhalde Gelibolu’ya. Teyzenin biri, buralar ot oluyor güzel durmuyor demiş. Mustafa Bey de demiş ki, ‘Orak getireyim de biç.’. Doğru demiş çünkü daha fazlasını akıl edemez.” diye konuştu.

 

-“KAVAK, BİR KÖY OLMAKTAN ÇIKACAK”

 

"Cumhuriyeti kurduk.' diyen partinin, HDP’nin peşinde gittiğini belirten Gider, "'En eski siyaset kurumuyuz.' diyen partide belediye başkanı, genel başkana omuz atıyor. Bu zihniyete hak ettiği cevabı Gelibolu’da vereceğiz. Bu dönem sadece Gelibolu Belediyesi’ni değil, Evreşe ve Kavak’ı da kazanmamız lazım. Çünkü bu kadar hizmetten sonra Evreşe, kaybetmemiz halinde boşluğa düşmüş gibi olur.  Kavak’ı da alırsak, orası bir köy olmaktan çıkar ve belde olduğunu fark eder.” ifadelerini kullandı.

 

Haber merkezi