Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü, önderliğinde, Ankara, Çanakkale, Marmaris, Muğla, Bodrum, Fethiye, Turgutlu, Tekirdağ- Rumeli, Kuşadası ve Söke Zirve Dağcılık Kulüplerinin iştirakleri ile, Cumhuriyetin 100. Yılını taçlandırmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü önderliğinde tüm Zirve kulüp sporcularının iştirakleri ile “100.YILDA 100 ZİRVE” Projesi kapsamında Türkiye genelinde yüksek dağ tırmanışları gerçekleştirerek 100 zirve yaptı. Zirve yapan sporculardan oluşan ekip 3 Kasım’da Anıtkabir’i ziyaret edip Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine resmi tören ile çelenk sundu. Ardından da zirvelerden alınan vatan toprakları 4 Kasım’da Ankara Polatlı’daki “Sakarya Şehitleri” şehitliğinde yatan şehitlerimizin kabirlerine tevdi edildi. Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı Orhan Kozan, Cumhuriyetin 100. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında zirve yapılan dağlardan alınan Vatan Topraklarını Aziz Şehitlerimizle buluşturmanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

ONURLU VE GURURLUYUZ

Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı Orhan Kozan; “Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. Yıl dönümünde  böylesine anlamlı bir etkinliğe imza atmış olmaktan büyük mutluluk  ve onur duyduklarını söyledi. Yola çıkarken Cumhuriyetin 100. Yıl dönümünde 100 zirve hedeflediklerini belirten Kozan şunları söyledi: “Cumhuriyetin dağcılık sporuna yakışır bir şekilde dağlarda kutlamanın farkındalığı ile 100. Yıla 100 Zirve yakışır diye düşündük.

Her ne kadar 100 zirve olarak planlama yapmış olsak da hedefimizi aşarak 147 zirveye ulaştık. Türkiye’deki zirvelerin yanı sıra Ocak ayından bu yana Moğolistan’dan, Kafkas Dağlarına, Kırgızistan’da Paek Lenin’den İran Elbruz, Savalan ve Kamal dağları ile Üsküp Vodno dağına kadar gerçekleştirdiğimiz zirvelerle ay yıldızlı bayrağımızı gururla yurtdışında da dalgalandırmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadık. Bu zirvelerden aldığımız vatan topraklarını zirve yapan sporcularımız ile birlikte 3 Kasım’da Anıtkabir’i ziyaret edip Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine resmi tören ile çelenk sundu. Ardından da zirvelerden alınan vatan toprakları 4 Kasım Cumartesi günü, Ankara Polatlı’daki “Sakarya Şehitleri” şehitliğinde yatan şehitlerimizin kabirlerine tevdi edildi. Bu projeyi Zirve İhtisas Spor Kulübü Başkanı olarak ben ve tüm Zirve Dağcılık Kulüp sporcularımız, çocuklarımıza bırakacağımız önemli ve anlamlı bir miras olarak görüyoruz “Yaşasın Cumhuriyet” diye konuştu.

Kulüp BaşkanI Orhan Kozan’ın Anıtkabir Şeref Defterine şu yazıyı yazdı;

“Aziz Atatürk’üm,

Cumhuriyetin 100.yılında bir kez daha yeni yol arkadaşlarımızla huzurundayız.

Cumhuriyetin 100.yılında Türk Yurdunun 100 farklı zirvesinden aldığımız Vatan Toprakları ile huzurundayız.

“Ya İstiklal Ya Ölüm” sloganı ile çıktığın kutlu mücadelende, öngörü ve kararlığın sayesinde, yok oluştan yeniden varoluşa, yepyeni bir ruh ile kurduğun yeni Türk devletinin, Cumhuriyetin çocukları olarak huzurundayız.

Aziz Atatürk’üm,

Nutuk adlı eserinde;

“Ben 1919 senesi içinde Samsun’a çıktığım gün elimde maddi bir kuvvet yoktu.

Yalnız büyük Türk Milleti’nin asaletinden doğan ve vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu milli kuvvete, bu Türk Milleti’ne güvenerek işe başladım” diyordun.

Bizler, eserinin 100. Yılını kutlarken senin güvenin ile emanetine sahip çıkmaya ve senin aydınlığında yürümeye devam ediyoruz.

Kurduğun Cumhuriyetin 100. Yılı kutlu olsun.

Vatan sana minnettardır. Manevi huzurunda saygı ile eğiliyoruz.”

Çanakkale Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü ekipleri de katıldı. Kulüp lideri Aytekin Er ve diğer üyeler buradaki etkinliklere katılarak Çanakkale’yie temsil etti.

 

Haber Merkezi