Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ezine Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde “Ezine Meslek Yüksekokulu Zeytin ve Zeytinyağı İşleme Birimi” açılış töreni gerçekleştirildi.

 

Açılışa; ÇOMÜ Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, Ezine MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Ekici, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Ezine Gıda OSB Müdürü Alper Altınok, ilçe protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Ezine’nin, Çanakkale’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden biri olduğunu belirterek; “Bölgemizde yetişen zeytinler, sahip oldukları eşsiz aroma ve tatlarıyla dünyaca ünlüdür. Bu doğrultuda, Ezine'nin coğrafi işaretli zeytin ve zeytinyağı üretimine doğrudan katkı sağlayacak olan bu birimin açılışı, bölgemiz için önemli bir dönüm noktasıdır. Bu birim, öğrencilerimize zeytin ve zeytinyağı üretiminin tüm aşamalarını uygulamalı olarak öğretecektir. Bu sayede, öğrencilerimiz mezun olduklarında, sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücüne katkı sağlayacaklardır. Bu birim zeytin üreticilerine zeytinlerini kaliteli bir işleme imkânı sunacak” dedi.

 

Açılışın ardından Ezine Meslek Yüksekokulu Zeytin ve Zeytinyağı İşleme Birimi protokol tarafından gezildi. Birimin açılmasında katkıları olan Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel ve Geyikli Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Efrail Sancar’a teşekkür belgeleri Rektör Erenoğlu tarafından takdim edildi.

 

Haber Merkezi