Gider, toplantıda Çanakkale tarımsal sanayi üretimi ve ülke ekonomisindeki güncel gelişmeler hakkında, meclis üyeleriyle istişarelerde bulundu.

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB)’nın Ekim ayı Olağan meclis toplantısı Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. ÇTB Meclis Başkanı Birol Çetin’in başkanlığında Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ve meclis üyelerinin katılımı ile yapılan toplantıya AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider onur konuğu olarak katıldı.

ÇTB Meclis Başkanı Birol Çetin toplantının açılışında yaptığı konuşmada Eceabat İlçe Tarım Müdürlüğü, Çan İlçe Tarım Müdürlüğü, Çanakkale Tarım İl Müdürlüğü, Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yapan Milletvekili Ayhan Gider’in, Çanakkale’de tarım ve tarıma dayalı sanayi sektöründe çok kıymetli katkılarının bulunduğunu ifade etti. Gider ’in, şimdi Çanakkale milletvekili olarak hem şehrin hem de oda ve borsaların TBMM'de temsilciliğini yürüttüğüne işaret eden Meclis Başkanı Çetin, Milletvekilimize, kentimizin sorunlarının çözümü ve camiamız projelerinin hayata kazandırılması noktasında sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz dedi.        

Meclis Başkanı Birol Çetin, Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ve meclis üyeleri ile bir araya gelen Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider İlin önemli Meslek Kuruluşunda değerli iş insanlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gider, Borsanın çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, tarım ve tarıma dayalı sanayi sektöründe ve markalaşma konusunda Borsanın yapmış olduğu çalışmaların önemine dikkat çekti. Bundan böyle yapılacak çalışmaların sürekli takipçisi olacağını da ifade eden Ayhan Gider, her zaman desteğe hazır olduğunun da altını çizdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz yaptığı konuşmasında  “Çanakkale’miz üreterek büyüyen bir şehir. Bu yüzden bizim durmadan çalışmamız lazım. İl olarak sahip olduğumuz zenginlikleri, avantajları, güçlü yanlarımızı değerlendirmemiz şart. Biz de Ticaret Borsası olarak her zaman projelerimizi şehrimizin erklerinin de destekleriyle hep birlikte hayata geçirme gayretindeyiz. Bugün de Değerli Vekilimiz ile birlikte üyelerimizin sorunlarını ve bunlara ilişkin çözüm önerilerini ele alma fırsatını yakaladık. Teşriflerinden dolayı Değerli Vekilimize bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi. Başkan Abdullah Deniz borsanın çalışmaları ve ileriye yönelik projeleri ve Ekim ayı faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Milletvekili Gider, toplantının sonunda ÇTB Meclis üyeleri ile temsil ettikleri sektörler ve bu sektörlerde yaşanan sorun, çözüm önerileri ve beklentiler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Haber merkezi