Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda GMKA tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen proje ile Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde kadın kooperatifinin üretim alanının genişletilmesi ve kurulacak olan Yöresel Yemek Restoranı ile tarladan sofraya mantığı ile yöresel ürünlerin hedef kitleye ulaşmasının sağlanması hedefleniyor. Proje sözleşme imza töreni GMKA Balıkesir hizmet binasında GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ve kadın kooperatifi başkanı Yasemin Başaran Çat ile kooperatif üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Proje ile ilçeye özgü yöresel tatların hazırlanıp sunulmasının yanı sıra hâlihazırda kooperatif üyesi olan ve el sanatları alanında çalışan kadınların ürünlerinin de ticarileştirilebilmesi adına çalışmalar gerçekleştirilecek.

Kooperatifçilik İçin Örnek Olacak Proje, Gelir Getirici Yönüyle Sürdürülebilir Olacak
Sözleşmesi imzalanan projede hem kadın istihdamının artırılması hem de yöresel unsurların ön plana çıkarılıp ticarileştirilmesi ve katma değerli ürüne dönüştürülebilmesi adına büyük önem taşıyor. Kooperatifçiliğe katkısı açısından örnek olacak proje ile gelir getirici yönüyle sürdürülebilir bir model ortaya koyuyor. Kooperatif proje desteğini alarak üye sayısını arttırıp daha geniş kesimlere ulaşabilecek. Ürün/hizmet üretiminin çeşitlendirilmesi, kooperatif faaliyetlerinin tanıtılması beceri ve motivasyonu artırarak, yerel sahiplenme ve örgütlenme, birlikte iş yapma kapasitesini geliştirecek, kurumu ileriye taşıyacak İlçede kadınların öncü olduğu bir örgütlenme birçok kuruma ve köylere örnek olacak. Örgütlenmeye ve kadın girişimciliğine bakış olumlu yönde gelişecek.

Kadınların Geliri Artacak
Üretim mutfağı ve yöresel lokanta kurulduğunda çevreye zarar vermeyecek bir sistemde çalışılacak ve geri dönüşüme önem verilecek. Projede alınan destekle kooperatif faaliyetlerini Gelibolu ilçesinin diğer köylerine de yaygınlaştıracak bu köylerden de ürün alacak ve kadınların gelirlerine katkı sunacak.

GMKA, Kadın Kooperatiflerinin Kapasitelerini Güçlendiriyor
GMKA ilan ettiği Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı ile kooperatifler vasıtasıyla tarımda ortak iş yapma kültürünü geliştirirken Güney Marmara Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Programı ile kadın kooperatiflerinin kapasitelerini güçlendiriyor.
 
Haber Merkezi