Düzensiz göçle daha etkin mücadele edilmesi amacıyla 10. Bölge Düzensiz Göç ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı Bursa ilinde gerçekleştirildi.
 
Toplantıya; Bursa Valisi Yakup Canbolat, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Sakarya Valisi Çetin Oktay Yıldırım, Yalova Valisi Muammer Erol, Kütahya Valisi Ali Çelik, Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, katılımcı illerin il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları, sahil güvenlik grup komutanları, göç idaresi müdürleri ile ilgili kurum müdürleri katıldı.
 
10. bölgede yer alan Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Sakarya, Yalova, Kocaeli, Kütahya ve Bilecik illerinde yaşanan düzensiz göç ve göçmen olaylarının güncel durumu ve alınan önlemler, yasa dışı şekilde gerçekleşen düzensiz göç akışının önlenmesine yönelik iller bazında bu konuda alınması gereken tedbirler, etkili yol kontrollerinin yapılması, iller arasındaki koordinasyonun sağlanması konularında değerlendirmelerde bulunuldu. 10. Bölge Düzensiz Göç ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı, illerdeki göç durumlarına ilişkin sunumlar, katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirmeleri ve fikir alışverişinde bulunulmasıyla son buldu.
 
Haber Merkezi