Alinan bilgiye göre, Balikesir Emniyet Müdürlügü, Asayiş Şube Müdürlügü ekipleri Balikesir ve çevre illerde kendilerini MIT görevlisi ve bakan danişmani olarak tanitan ve kat karşiliginda inşaat işleri yaptigini söyleyen dolandirici şahislarin yakalanmasi için çalişma başlatti.
Polis, dolandiricilik yapan şahislarin kendileri ile irtibata geçen yaşli ve dul bayanlar ile duygusal bag kurduklari, ayrica bankalardan kredi çekmeye müsait kişilerin arsa ve evlerini kat karşiligi inşaat yapacaklarini söyleyerek vekaletname aldiklarini, kendileri ile iş yapan vatandaşlarin üzerlerine şirket kurduklarini, banka hesaplarini boşaltarak vatandaşlari dolandirdiklarini ve haksiz kazanç elde ederek birçok vatandaşi magdur ettiklerini tespit etti. Şahislarin Libya'nin devrik lideri Kaddafi'nin altinlarini Türkiye'ye getirdiklerini de iddia ederek dolandirdiklari şahislara güven verdikleri ve kullandiklari çeşitli yöntemlerle 1 milyon 400 bin TL'lik vurgun yaptiklari belirlendi. 

Olayla baglantisi bulunan U.Y., H.Y. ve G.C. isimli şahislari Dolandiricilik Büro dedektifleri tarafindan takibe alindi. Uzun süreli yapilan takip ve çalişma sonucu gerçekleştirilen eş zamanli operasyonda U.Y., H.Y. ve G.C. isimli şahislari yakalandi. Şahislarin ev, iş yeri ve araçlarinda yapilan aramalarda çok sayida çek, senet, tapu, yüklü miktarda para ve belgeler ele geçirildi. Adli makamlara götürülen şahislar tutuklanarak Kepsut L Tipi Cezaevine gönderildi.  


Kaynak: İHA