Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen patlamada 1 çocuk hayatını kaybetti, 1 çocuk ise yaralandı. Edinilen bilgilere göre, olay, saat 14.30 sıralarında ilçenin Eski Kışla Mahallesinde meydana geldi. Buldukları cismi kurcaladıkları sıra meydana gelen patlamada 6-7 yaşlarında U.K. ve E.K. isimli kardeşler yaralandı.
Yaralı kardeşler, olay yerine çağrılan ambulans ile Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırdı. Durumu ağır olan U.K., yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, kardeşinin ise tedavisi devam ediyor. Polis, patlamanın yaşandığı bölgede geniş çaplı inceleme başlattı. 
Valilikten patlama açıklaması
Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde 1 çocuğun hayatını kaybettiği ve 1 çocuğun yaralandığı olayla ilgili açıklama yaptı.
Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, "30.09.2017 günü saat 13.50 sıralarında ilimiz Yüksekova ilçesi Eski Kışla Mahallesi Orman Caddesi no: 23 önünde bulunan moloz yığını içerisinde operasyon zamanından kalan patlamamış mühimmat olarak değerlendirilen maddenin çocukların oyun oynadığı sırada infilak etmesi sonucu 1 çocuk olay yerinde yaşamını yitirmiş, 1 çocuk ise ağır yaralanmıştır. Yaralı çocuğun tedavisi sevk edildiği Yüksekova Devlet Hastanesinde devam etmektedir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi. 
 


Kaynak: İHA