AK Parti kurucularından Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partinin kuruluş hikâyesini ve geçen 16 yılı Türkiye gazetesine anlattı.
AK Parti’nin kuruluşunun ve iktidara gelişinin siyaset bilimi derslerinde okutulması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Yazıcı “Hiç yılmadık, millete güvendik. Millet de ilk olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti’yi tek başına iktidara getirdi” dedi. Yazıcı, şunları söyledi:
AK Parti’nin 16 yıllık bir hikâyesi var. Bana göre, AK Parti’nin kuruluşu, iktidara gelişi üniversitelerde siyaset bilimi derslerinde okutulmalı. Türkiye’de o zaman siyasi hayatın, milletin önünü açacak bir tane figür var: Recep Tayyip Erdoğan. 1994’te İstanbul gibi bir kentte Belediye Başkanı seçilmiş. Seçilme aşamalarında ‘yapabilir mi’, ‘edebilir mi’ gibi tartışmalar olmuş. Ama millet seçmiş. Bir de Türkiye’nin kodlarına yerleşmiş vesayetçi zihniyet, darbeci yapılar var. Recep Tayyip Erdoğan milletin önüne çıkacak, liderlik yapacak bir figür olarak gözlenirken, bu vesayetçi yapılar da bunun önünü kesmek için bahane arayışlarını sürdürüyor. Nitekim 6 Aralık 1996 yılında Siirt’teki konuşması bahane edildi. Ama biz hiçbir zaman o süreçlerde ümitsizliğe düşmedik. Partimizi 14 Ağustos 2001’de kurduk.


Kaynak: İHA