Gaziantep’te 4 çocuk annesi 53 yaşındaki Gülay Gönülalan, geçimini taksi şoförlüğü yaparak sağlıyor. Diğer taksi ve araç sürücülerinin de görünce şaşırdığı Gülay Gönülalan, ailesinin de geçimini sağlıyor. Taksiye binen müşterilerin alışmakta zorlandığını anlatan Gönülalan, meslektaşları arasında da 'Şoför Nebahat' olarak anıldığını kaydetti. İşini çok sevdiğini ve taksi şoförlüğüne başladığı için mutlu olduğunu belirten Gülay Gönülalan, "Bu işte çocuklarım bana çok destek oldu. Eşim vefat edince çocuklarımın geçimini sağlamak zorunda kaldım. Taksi şoförlüğü yapacağımı söyleyince çocuklarım karşı çıkmadı. Hatta bu işte bana çok destekleri oldu. Bu iş erkek işidir diyenler bana baksın kadınlar da bu işi yapabilir. Üstümde bir plakam vardı ben de bunu değerlendirip, bu işe başladım. İyi ki de başlamışım. İşimi çok seviyorum” dedi.
“Bazı müşteriler bana dayı diyor”
Müşterilerinin kendisini sonradan fark ettiğini anlatan Gönülalan, "Bazı müşteriler taksime binince gidelim dayı' diyor. Ben de nereye dediğimde şaşırıyorlar. Ben dayı değilim dediğimde kadın olduğumu fark edip özür diliyorlar. Trafikte bazı sinirli sürücüler beni görünce şaşırarak selem verip geçiyorlar” ifadelerini kullandı.
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum”
Bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Gönülalan, “Bütün kadınların Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Kadın olarak her şeyi yapabilecek güçteyiz. Kadınların kıymeti tek bir güne sığdırılmamalıdır” diye konuştu.
Taksi durağı başkanı Yusuf Kayar ise Gülay Gönülalan bu işi yapmak için geldiğinde hemen işe aldıklarını, Gönülalan’ın işini severek yaptığını, kadın erkek fark etmediğini belirtti.


Kaynak: İHA