Çanakkale Bölge

Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İstihdama Etkisi Çanakkale'de Konuşuldu (VİDEO)

Çanakkale’de Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İstihdama Etkisi Çalıştayı Gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel programı kapsamında uygulanan ve Avrupa Birligˆi Katılım O¨ncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında finanse edilen ve Gu¨ney Marmara Kalkınma Ajansı’nın operasyon faydalanıcısı oldugˆu Yenilenebilir Gençlik Enerji projesi kapsamında düzenlenen “Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İstihdama Etkisi” Çalıştayı Kolin Hotel’ de gerçekleştirildi.

Çalıştaya; Vali İlhami Aktaş, C¸alıs¸ma ve Sosyal Gu¨venlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfıhak Alpkan, Avrupa Birligˆi Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Turgut Kılıç, C¸alıs¸ma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birligˆi ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, GIZ Türkiye Ülke Direktörü Rubeena Esmail, Gu¨ney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah GU¨Ç, kurum müdürleri, akademisyenler, paydaş kurum temsilcileri ve davetliler katıldı.

Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İstihdama Etkisi Çalıştayı; C¸alıs¸ma ve Sosyal Gu¨venlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Avrupa Birligˆi Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Turgut Kılıç, C¸alıs¸ma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birligˆi ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ve Gu¨ney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah GU¨Ç tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı.

Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İstihdama Etkisi Çalıştayı; RE-You Projesinin Takım Lideri Dusan Gvozdenac’ın sunumu ve Güney Marmara Bölgesi Yenilenebilir Enerji İstihdam Piyasası Analizi Raporu’nun sonuçlarının değerlendirilmesi ile devam etti.