Gündem

Gökçek 23,5 yıllık başkanlık görevine veda ediyor

Ankara'yı marka kente dönüştüren Melih Gökçek, 23,5 yıl sürdürdüğü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine veda ediyor. Büyükşehir Belediyesinin 13 yıldır çıkarttığı haftalık Büyükşehir Ankara Dergisi'nde Gökçek'in çocukluğundan başlayarak bugüne kadar olan ilginç fotoğrafları yer aldı.


Başkan Gökçek, 28 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’de olağanüstü toplanacak Belediye Meclisinde istifasını verecek ve Belediye Meclis üyeleri ile 23,5 yıldan bu yana sürdürdüğü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına veda edecek. Hayatını kendi sesinden, "Ankara Keçiören Kalaba'da doğdum. Gazi Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden mezun oldum. Sonra evlendim. Kıbrıs’ta askerliğimi yaptım ve iki evladım oldu. Çok çalıştım, limon sattım, yumurta sattım. Alnımın teriyle ekmeğimi kazandım. Ama asıl hayalim, milletime hizmet etmekti. Ve bir gün hayallerim gerçek oldu.



Doğduğum toprağa, Keçiören’e belediye başkanı oldum. Sonra minik yavrularımızın ellerinden tuttum. Hayatımın en anlamlı günleriydi. Ama kader bana başka yol çizdi. Hemşehrilerimin teveccühüyle önce Ankara milletvekili, ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. İlk günden itibaren canla başla çalıştım. Ankara’nın akmayan suyunu, kirli havasını, dar yollarını, trafik sıkıntısını, çöp sorununu ve daha birçok problemini kısa sürede çözdük” diyerek özetledi. Büyükşehir Belediyesinin 13 yıldır çıkarttığı haftalık Büyükşehir Ankara Dergisi'nde Gökçek'in çocukluğundan başlayarak bugüne kadar olan ilginç fotoğrafları yer aldı. 23.5 yıl sürdürdüğü Büyükşehir Belediye Başkanlığından ayrılacak Melih Gökçek'in hayatı şöyle: