Siyaset

Başbakan'dan Hollanda'ya tepki

?Balıkesir'de Kuvai Milliye Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na izin vermeyen Hollanda'ya tepki gösterdi.


Başbakan Binali Yıldırım, Hollanda'ya tepki göstererek, "Avrupa'yı buradan uyarıyorum. Bunlar dostluğa sığmaz. Bunlar müttefikliğe sığmaz. Türkiye'nin düşmanlarına dostluk yapanlar. Türkiye'ye düşmanlık yapmış olurlar. Biz buradan bir kez daha diyoruz ki ey Avrupa, lütfen Türkiye’nin iç işlerine, siyasetine burnunuzu sokmayın. Taraf olmayın. Eğer taraf olursanız bunun hesabını da bu millet verir" dedi.
PKK; FETÖ ve CHP'den sonra Avrupa'nın da hayır dediğini kaydeden Başbakan Yıldırım, "Neden hayır dediklerini biliyoruz. CHP’nin ısrarla, neden hayır dediğini bu millet bir türlü anlamıyor, anlamayacak. Hayır’cılar, kervanına Avrupalılar da katıldı. Almanya; arkasından Hollanda.
Bunlar da hayırcı oldular. Dikkat ederseniz, oraya gurbetçilerimizle vatandaşlarımızla buluşmaya giden bakanlarımıza, milletvekillerimize yasak koyuyorlar. Engel çıkarıyorlar. Ne kadar engel çıkarırsanız çıkarın. Bizim memleket sevdamızı, gurbetteki kardeşlerimiz 16 Nisan’da size bunun cevabını sandıkları doldurararak vereceklerdir.
Bakın biz Türkiye olarak, sizin seçim işlerinize iç siyasetinize karışmıyoruz. Ama gördüğüm kadarıyla başta PKK terör sempatizanları, FETÖ’cüler olmak üzere ne kadar Türkiye’nin aleyhinde çalışan varsa, sizin için baş köşede yer buluyor. Bunu yapmayın. Buradan uyarıyorum. Bunlar dostluğa sığmaz. Bunlar müttefikliğe sığmaz . Türkiye’nin düşmanlarına dostluk yapanlar. Türkiye'ye düşmanlık yapmış olurlar. Biz buradan bir kez daha diyoruz ki ey Avrupa, lütfen Türkiye’nin iç işlerine, siyasetine burnunuzu sokmayın. Taraf olmayın. Eğer taraf olursanız bunun hesabını da bu millet verir" dedi.