İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisinde yeni dönemde ki genel başkanlığı yarışının kazananı belli oldu. Partinin Liverpool’daki kongresi öncesi açıklanan sonuçlara göre, İşçi Partisi’nin mevut Genel Başkanı Jeremy Corbyn, liderlik yarışında Owen Smith’i geride bırakarak bir kez daha partinin genel başkanlığına seçildi. Geçtiğimiz yıl oyların yüzde 59.5’ini alan Corbyn, bu yıl ise oyların yüzde 61.8’ini alarak büyük bir zafer elde etti. 1 milyondan fazla parti üyesinin oy kullandığı seçimde, Corbyn 313 bin 219 oy alırken Owen Smith ise 193 bin 229 oy aldı.
Partiyi yeniden bir araya getirme ve iş gücünü ülkenin lokomotifi yapma sözcü veren Corbyn, partinin bir sonraki seçimleri kazanacağını dile getirdi. İşçi Partisi milletvekilleriyle tansiyonun yükselmesine neden olan genle başkanlık yarışında yeniden lider seçilmesi nedeniyle onur duyduğunu belirten Corbyn, demokratik seçimlere saygı duyulması uyarısında bulundu. Destekçilerine seslenen Corbyn, kendisinin ve kendisine karşı çıkanların aynı İşçi Partisi ailesi içinde yer aldığını sözlerine ekledi. “Bugünden itibaren yeni bir sayfa açalım ve parti olarak yapmak zorunda olduklarımız konusunda anlaşalım” diyen İşçi Partisi lideri, muhalifler ile iletişim kuracağını ve Theresa May hükümetine karşı koyabilmek için birlikte olmak çağrısında bulundu.
Jeremy Corbyn, geçtiğimiz yıl Eylül ayında yapılan seçimlerde yüzde 59.5 oy alarak ilk kez İşçi Partisi Genel Başkanlığına seçilmişti. 


Kaynak: İHA