Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Oku-Yorum Yazı-Yorum’ projesi kapsamında panel gerçekleştirildi. Türk Dili Edebiyatının ilk eseri olan Kutadgu Bilig hakkında bilgilerin verildiği ve Türk dilinin günümüze kadar gelen süreçte yaşadığı evrilme hakkında bilgilerin verildiği ‘Kutadgu Bilig Zamana Işık Tutan Yazar Yusuf Has Hacib’ Paneli yoğun ilgi ile gerçekleştirildi.

 Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Türkiye'deki Sosyal Bilimler Liseleri arasında düzenlediği Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi kapsamında Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde Çanakkale TOBB Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu'nda bir panel düzenlendi. Türk Dili Edebiyatının ilk eseri olan Kutadgu Bilig hakkında bilgilerin verildiği ve Türk dilinin günümüze kadar gelen süreçte yaşadığı evirilmesi hakkında bilgilerin verildiği ‘Kutadgu Bilig Zamana Işık Tutan Yazar Yusuf Has Hacib’  Paneline Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Güngör, Çan Fen Lisesi Müdürü İlhan Özkan, Çanakkale Fen Lisesi Müdürü Murat karagöz, TOBB Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Selahattin Demirdağlı, proje danışman öğretmenleri ve proje öğrencileri katıldı.

Proje Koordinatörü Hilal Karaefe Uğur'un başkanlığında gerçekleşen panelin 1. oturumunda Kutadgu Bilig’in üzerine yapılan araştırmalar ve incelemeler bildiri olarak öğrenciler tarafından sunuldu. 2. oturuma Çanakkale Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Filiz Turan, 3. oturuma ise Çanakkale TOBB Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni M. Nilay Karaçay katılımcılara eser hakkında bilgiler verdi. Panale sonrasında eser ile ilgili yapılan yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haber Merkezi