Erasmus+  Mesleki Eğitimde iş birliği ortaklıkları faaliyeti kapsamında desteklenen ‘‘Encouraging Young Farmers To Produce Compost For Healthy Soil And Organic Food Using Innovative Solutions – COMPOSTER’’ başlıklı projenin kapanış toplantısı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya,  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker,  Tarım ve Orman Bakanlığı İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Dr. Başak Egesel, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden Prof. Dr. Kemal Ekinci ve ekibi, partner kuruluşların interaktiv katılımıyla toplantı gerçekleşti.

 

Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Compost Üretmeye Teşvik Projesi bizim çok önemsediğimiz bir proje diyerek projede emeği geçen herkese teşekkür etti ve Compost üretiminin Çanakkale ve ülke tarımına çok önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

 

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker ise yaptığı konuşmada ‘‘COMPOSTER projesinin uygulanabilirliğinin yüksek olması nedeniyle önemle dikkate alınmasının gerektiğinin altını çizdi ve sözlerini şöyle sürdürdü “Ziraat Fakültesi öğrencileri ve genç üreticiler Compost üretimine gereken önemi vermelerini gerekiyor. Yakın gelecekte ziraat öğrencileri sağlıklı beslenmede büyük rol oynayacak.  Bu bağlamda fakülte olarak üzerimize düşeni yerine getiriyoruz.  Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

 

Toplantı, hazırlanan proje süreçlerinin anlatıldığı belgeselin izlenmesinin ardından sunumların gerçekleştirilmesiyle sona erdi.

 

Haber Merkezi