Avrupa Birliği’nin uyguladığı en yüksek bütçeli ve en kapsamlı olan Akdeniz Programının İş birliği toplantısına, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ve akademisyenler katıldı.

 

Toplantıda, birinci teklif çağrılarının genel kuralları ile ilgili bilgilendirmeler, projeyi biçimlendirme aşamaları, başvuru koşullarının maddelerle açıklanması hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

 

Toplantıda, projenin hangi kapsamda ve ne doğrultuda sürdürülebileceği, projeye başvururken dikkat edilmesi gereken hususlar, proje gruplarının kaç kişilik ekiplerden oluşturulacağı, diğer ülkelerle birlikte nasıl bir doğrultuda ilerleneceği gibi konular görüşülürken aynı zamanda projelerin önemli hususlarından biri olan herhangi bir ülkenin, proje uygulamasına geçebilmesi için finansman şartları da konuşuldu.

 

Projenin Türkiye’deki program alanı Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Antalya, Isparta, Burdur, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illerinden oluşuyor.

 

Toplantı, yapılan sunumların ardından soru cevap şeklinde son buldu.

 

 

Haber merkezi