Önceki gün yangın bildiren kulelerden bir tanesi de Kocatepe Orman Yangın Gözetleme Kulesi oldu.  Durumun Ateş kuşlarına bildirilmesi üzerine yapılan yapılan müdahalede yangın büyümeden kontrol altına alındı.
Ormanları yangından korumak için yapılan ve yangınlara ilk müdahalede büyük rol oynayan  yangın kuleleri  büyük önem taşıyor.  Bu kapsamda  Biga Orman İşletme Müdürlüğü’nde gözetleme  faaliyeti yapan Kocatepe Orman Yangın Gözetleme Kulesi’nden İlçeye bağlı  Otlukdere  Köyü civarı orman   duman yükseldiği bilgisi verildi.  ihbarı Çanakkale Orman Yangın Yönetim  Merkezi  tarafından değerlendirilerek   Çanakkale, Bayramiç, Keşan’da konuşlu  3 helikopter ile Balıkesir’de konuşlu 2 Helikopter ve 2 su atar uçak ve kara ekipleri yangın bölgesine sevk edildi.  Orman alanında başlayan yangın  Biga ve  çevre Orman İşletmelerinden çok sayıda  ekip de karadan müdahaleye başladı.
 
2  İlk Müdahale Aracı, 5 Helikopter, 7 Arazöz, 2 Uçak, 2 Su İkmal Aracı, 5 Hizmet Aracı, 2 Dozer, 2 Treyler , 20 Teknik Personel, 4  Belediye İtfaiyesi  ile 140 Toplam Personel yangına müdahale etti. Ekiplerin yoğun çabası ile yangın büyümeden söndürüldü.
 
 Haber Merkezi