Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Şubesi ekiplerince, terör örgütlerine yönelik kentte gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 5'i tutuklandı.

DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında;  Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstihbarat ve TEM Şube Ekiplerince Çanakkale'de bulanan (7) adreste toplam (9) şahsa yönelik gerçekleştirilen eşzamanlı operasyon neticesinde (9) şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Çok sayıda dijital materyale, yasaklı yayın ve doküman ile 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve bu tüfeğe ait 52 adet fişeğe el konuldu. Çıkarıldıkları adli mercilerce; (5) şahıs tutuklanırken, (3) şahıs hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol kararı verildi. (1) şahıs ise Savcılıktan serbest bırakıldı.

Ayrıca; yasadışı FETÖ terör örgütüne yönelik Çanakkale merkezli (2) ilde yapılan operasyonda (1)’ i aktif (3) askeri personel olmak üzere toplam (4) şahıs yakalanarak gözaltına alındı, işlemleri halen devam ettiği bildirildi.