Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtuşmuş da katıldı. Şahin, önceki gün şehit düşerken, dün ise eşi, Ebru Bayram Şahin’in dünyaya getirdiği erkek çocuğu ile baba olduğu haberi, şehit acısını ikiye katladı.


İstanbul’da Sarayburnu açıklarında geçtiğimiz Perşembe günü bir yük gemisiyle çarpışarak alabora olan Sahil Güvenlik Botu’nda şehit düşen 30 yaşındaki Astsubay Kıdemli Üstçavuş Yavuz Gökhan Şahin, memleketi Çanakkale’de toprağa verildi. Askeri hastaneden alınan Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin düzenleneceği Esenler Mahallesi’ndeki Şehitler Camii’ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan ile şehit yakınları ve askeri personel katıldı.
Şehitler Camiine gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Vali Hamza Erkal, şehidin babası emekli Astsubay Muharrem Şahin ile annesi Fatma Şahin'e taziyede bulundu. Şehit yakınları, tabutun başında gözyaşı döktü. Cuma namazının ardından İl Müftüsü İbrahim Öcüt cenaze namazını kıldırdı. Şehit Şahin için helallik aldı. Ardından da şehit Şahin’in tabutu askerlerin omzunda Top Arabasına kondu. Şahin’in naaşı, Esenler Mahallesi'ndeki Hastanebayırı Şehitliği’ne götürülerek defnedildi.

BİR GÜN ÖNCE ŞEHİT OLDU, BİR GÜN SONRA BABA
Şehidin babası Muharrem Şahin, gelini Ebru Bayram Şahin’in hamile olduğunu ve dün (Perşembe) saat 15.00 sıralarında GATA’da sezaryen ile doğum yaptığını söyledi. Muharrem Şahin, “Oğlumuz da dünyaya geldi. Acının yanında Allah birini aldı, birini verdi. Takdiri İlahi diyoruz. Her şey Allah’tan geliyor. Dün askeri hastane GATA’da torunumuz dünyaya geldi. Gelinimizde iyi durumda, birkaç saat yoğun bakımda kaldı ve çıktı. Gelmek istediler. Bizde bekledik. Biraz da tedbir gerekli. Doktorlarımızı dinledik. Bebeği sezaryenle aldılar. Babasının ismi Yavuz Gökhan’dı. Kendisini aziz, inançlı bir insandı. Aziz ismini kendisi istemiş. Utku ismini ise eşi istiyor. Babasının da ismi yaşasın diye kendilerine teklif ettik. Ama her şeyi annenin kararına bıraktık. Annenin hakkı daha büyük. Baldızımın kendisine abla ne düşünüyorsun deyince, ‘Aziz Gökhan’ olsun diyor. İnşallah oğlumuzun ismi torunumuzda yaşar” dedi.


Kaynak: Burası Çanakkale