Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel programı kapsamında uygulanan ve Avrupa Birligˆi Katılım O¨ncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında finanse edilen ve Gu¨ney Marmara Kalkınma Ajansı’nın operasyon faydalanıcısı oldugˆu Yenilenebilir Gençlik Enerji projesi kapsamında düzenlenen “Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İstihdama Etkisi” Çalıştayı Kolin Hotel’ de gerçekleştirildi.

Çalıştaya; Vali İlhami Aktaş, C¸alıs¸ma ve Sosyal Gu¨venlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfıhak Alpkan, Avrupa Birligˆi Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Turgut Kılıç, C¸alıs¸ma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birligˆi ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, GIZ Türkiye Ülke Direktörü Rubeena Esmail, Gu¨ney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah GU¨Ç, kurum müdürleri, akademisyenler, paydaş kurum temsilcileri ve davetliler katıldı.

Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İstihdama Etkisi Çalıştayı; C¸alıs¸ma ve Sosyal Gu¨venlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Avrupa Birligˆi Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Turgut Kılıç, C¸alıs¸ma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birligˆi ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ve Gu¨ney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah GU¨Ç tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı.

Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İstihdama Etkisi Çalıştayı; RE-You Projesinin Takım Lideri Dusan Gvozdenac’ın sunumu ve Güney Marmara Bölgesi Yenilenebilir Enerji İstihdam Piyasası Analizi Raporu’nun sonuçlarının değerlendirilmesi ile devam etti.