Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu Anasınıfı D Şubesi öğrencileri, Öğretmen Ebru Kedioğlu rehberliğinde katılım sağladıkları E Twinning projesiyle, yaklaşık 21 hikaye kitabıyla buluştular.
 
3-6 yaş aralığındaki çocuklarda erken okuryazarlık becerisini, dil becerilerini, sosyal duygusal gelişimlerini destekleyen ‘Masal Şatosu’ isimli proje, Azerbaycan ve Türkiye’den öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Proje kapsamında okunan hikaye kitapları ve kitaplarla ilgili yapılan çalışmalarla, çocuklara kitap sevgisinin yani sıra dinleme, anlama, dikkat süresinin uzatılması gibi becerilerde kazandırılmaya çalışıldı. Proje online eğitim sürecinde de sürdürülerek çocukların sosyal ve duygusal becerilerin gelişimine destek verildi. Proje kapsamında, proje öğretmenlerine ve ailelere yönelik webinarlar düzenlendi ve okunan her kitap ile kitabın içeriğine uygun olarak gerçekleştirilen sanat, fen, matematik, müzik ve drama etkinlikleriyle çocukların eğlenceli vakit geçirirken öğrenmeleri sağlandı.
 
Okul Öncesi Öğretmeni Ebru Kedioğlu, proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu projeye öğrencilerimle beraber katılım sağladığım için çok mutluyum. Öğrenci ve velilerimin de katılımıyla çok güzel çalışmalar yaptık. Tüm öğrenci ve velilerime eğitim etkinliklerimize verdikleri destek için teşekkür ederim” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi