Meteoroloji'den Marmara bölgesi için çok kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. 'Turuncu uyarı' verilen hava durumu, Trakya, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa'nın batı ilçelerinde etkili olacak. Kuvvetli yağış ve dolu hadisesi beklendiği belirtilirken yağışın, Perşembe günü sabah saatlerinde başlayacağı ve Cuma günü gecesine kadar devam edeceği de iletildi.

Turuncu uyarı verilen hava durumu hadiselerinde, hasar ve kayıpların muhtemel olmasından dolayı, tedbirli olunması ve hava durumunun takip edilmesi gerekiyor. Çanakkale Belediyesi'nin de uyarıda bulunduğu hava durumu hakkında, "Meydana gelebilmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkat!" ifadelerine yer verilerek vatandaşlar uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:
"Yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (21-50 Kg/m2), Trakya Kesimi, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa'nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (40-75 Kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

KUZEY EGE'DE GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ
Yapılan son değerlendirmelere göre; 08.10.2020 (Perşembe) günü sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege’de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Kütahya ve Manisa çevreleri ile İzmir’in kuzey ve doğu (Dikili, Bergama, Kınık, Aliağa, Foça, Menemen, Bayındır, Kemalpaşa, Beydağ, Tire, Ödemiş, Kiraz) ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."
 


Kaynak: Haber Merkezi