- Türkiye yeni yıla böyle girdi
- İran Devrim Muhafızları komutanı Kasım Süleymani, ABD'nin Bağdat Havalimanı'na gerçekleştirdiği bombalı saldırıda öldürüldü. Pentagon da Süleymani'nin öldürüldüğünü doğruladı. İran, Kasimi'nin ölümü nedeniyle 3 günlük yas ilan etti.
- Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Tel Abyad'ın önce terör örgütü DEAŞ, sonra ise PKK/YPG kontrolüne geçmesi ile 7 yıl önce kapanan Akçakale Gümrük Kapısı, Barış Pınarı Harekatı ile bölgenin terör unsurlarının temizlenmesinin ardından insani ve lojistik yardımlara açıldı.
- İstanbul'u Sağanak Yağış Vurdu: Trafik Durma Noktasına Geldi Kaynak: İstanbul'u Sağanak Yağış Vurdu: Trafik Durma Noktasına Geldi
- Tunceli'de 5 Ocak'tan beri haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun (21) Dağıstan asıllı Rusya vatandaşı arkadaşı Z.A. ile görüşürken mobeseye yansıyan görüntülerine DHA ulaştı. Görüntülerde, Doku'nun, Z.A. ile çalıştığı kafe önünde konuştukları, ardından da kollarını göğsünde bağlayarak dalgın şekilde yaya yolunu kullanmadan yolun karşısına geçip, minibüse bindiği görüldü. Bu arada, Gülistan Doku'yu arama çalışmaları da sürüyor.
- İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda korku dolu anlar yaşandı. İstanbul'daki yağış ve fırtına nedeniyle yolcu uçağı pistten çıktı. Yolcular tahliye edildi.
- İran, ABD'nin Irak'ta Anbar eyaletindeki Ayn el Esad hava üssüne ve Erbil'de Amerikan askerlerinin bulunduğu noktalara en az 22 füze attı.
- ABD’nin İran’la gerilimi 176 kişinin hayatını kaybettiği uçak faciasına neden oldu. İran, ABD üslerini hedef aldığı gece Tahran’dan Kiev’e giden Ukrayna uçağının seyir füzesi olduğu ihtimali üzerine yanlışlıkla düşürdüğünü açıkladı.
- Şarkıcı Aleyna Tilki 9 Ocak 2020 günü İtalya'ya gitmek için geldiği İstanbul Havalimanı'nda aynı uçağa binmek için bekleyen Ünal A. ile tartışmıştı. Tilki, A.'nın şikayetçi olacağını söylemesi üzerine polis çağırması gerektiğini belirten güvenlik görevlisi Neslihan Ö. ile de tartışmıştı.
- Kilyos açıklarında sabah saatlerinde Rus bayraklı tankerle gemici teknesi çarpıştı.
- İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; geçen yıl Ağustos ayında başlatılan, 4'ü teslim olmak üzere 144 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, çok sayıda sığınak, barınak ile birlikte silah, mühimmat ve yaşam malzemesinin imha edildiği Kıran operasyonları başarıyla tamamlandı.
- İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde hissedilen deprem oldu. Silivri açıklarında meydana gelen İstanbul'daki epremin büyüklüğü 4,7 olarak açıklandı. AFAD, "Şu ana kadar olumsuz bir ihbar gelmedi" açıklamasını yaptı.
- Hollanda'nın ev sahipliğinde Apeldoorn şehrinde düzenlenen 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'nin finalinde Almanya'yı 3-0 yenerek olimpiyat vizesi elde eden "Filenin Sultanları", Türk halkını büyük bir sevince boğdu.
- Acıbadem’de bir çekici, aracın içinde oturan 85 yaşındaki kadını fark etmeyip aracı kaldırınca yaşlı kadın araçtan aşağı düştü.
- Eski Renault-Nissan tepe yöneticisi Carlos Ghosn, Japonya'da yargılanırken Türkiye üzerinden Lübnan'a kaçtı.
- İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, adalarda atların faytonlara koşulmasının 3 ay süreyle durdurulduğunu açıkladı.
- Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyonu aşkın öğretmen yarıyıl tatiline başladı.
- Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli'nin yanı sıra Yalova ve Bursa'da da hissedildi.
- Elazığ ve Malatya cuma günü meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. AFAD iki şehirde 1287 ağır hasarlı bina tespit etti. Hastanelere başvuran 1607 vatandaştan 1516'sı taburcu edildi. 45 kişi enkaz altından sağ kurtarılırken, ölü sayısı 41 olarak açıklanırken, enkaz altında kimsenin bulunmadığı açıklandı.
- ABD'li ünlü basketbolcu Kobe Bryant, California'da geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetti.
- Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
 


Kaynak: DHA