İstanbul’un gözde ilçesi Beşiktaş, aynı zamanda şehrin eğitim düzeyi ve yaşam kalitesi en yüksek yerlerinin başında geliyor. Beşiktaş, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, 185 bin 447 nüfusa sahiptir. Sahil bandındaki konumuyla pek çok ilçeden ayrılan Beşiktaş, ulaşım olanaklarının fazla olduğu ilçelerden. Arnavutköy, Aşiyan, Balmumcu, Bebek, Beşiktaş, Kuruçeşme, Ortaköy ve Yıldız ise bölgenin tarihi mahalleleri olarak öne çıkıyor.

Yeni projelerin artış gösterdiği Beşiktaş’ta farklı konut tipleri bulunuyor. Aynı zamanda ilçede Dikilitaş, Akat, Konaklar, Gayrettepe, Nisbetiye, Etiler, Mecidiye, Türkali, Ortaköy, Ulus, Vişnezade, Yıldız, Levazım, Bebek, Abbasağa, Muradiye, Kültür, Arnavutköy, Cihannüma, Balmumcu, Levent, Kuruçeşme, Sinanpaşa olmak üzere toplam 23 mahalle bulunuyor.

Beşiktaş emlak piyasası hakkında  bilinmeyenler
Emlak sektörü için ayrı bir yere sahip olan Beşiktaş ilçesi, konut metrekare fiyatının en yüksek olduğu yerlerden. İstanbul’un gözde ilçesinde her geçen satılık ve kiralık daire arayan kişi sayısı artış gösteriyor. Peki, Beşiktaş satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Beşiktaş’ta emlak yatırımı yapmak isteyenler için önemli bilgiler…

Beşiktaş satılık daire fiyatları ne kadar?
İstanbul’un merkezi ilçelerinden Beşiktaş, satılık ve kiralık daire arayanlara pek çok avantaj sunuyor.  Zingat.com Bölge Raporu 2018 Eylül ayı verilerine göre, Beşiktaş ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 11 bin 330 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 27 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Beşiktaş satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 849 bin 752 TL ile 1 milyon 416 bin 300 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 1 milyon 133 bin 3 TL olarak gösteriliyor.

Beşiktaş kiralık daire fiyatları ne kadar?
Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Beşiktaş kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 2 bin 604 TL, maksimum 4 bin 340 TL, ortalama kira fiyatı 3 bin 472 TL olarak gösteriliyor.

Beşiktaş ulaşım projeleri neler?
İstanbul’un gözde ilçesi Beşiktaş’ta ulaşım projeleri hızla devam ediyor. Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı Beşiktaş’tan geçecek. 2 etaptan oluşacak metro hattının birinci kısmı Mecidiyeköy- Mahmutbey arası, ikinci kısmı da Kabataş-Mecidiyeköy arasında olacak. Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro hattının bu yılın sonunda, Kabataş-Mecidiyeköy kısmında da 2019 yılında hizmete açılması planlanıyor. Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp Sultan, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar ilçelerini birbirine bağlayacak Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy -Mahmutbey Metro hattının tamamlanmasıyla beraber bu ilçelerde konut fiyatlarının artması bekleniyor. Diğer taraftan 2019 yılında bölgede tamamlanması beklenen diğer metro projeleri ise şöyle; Boğaziçi Ü.-Hisarüstü Aşiyan Füniküler hattı ve Gayrettepe- Kemerburgaz -Yeni Havalimanı metro hattı.