Edinilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son dönemlerin en önemli sahte pasaport ve göçmen kaçakçılığı operasyonuna imza attı. Evrakta sahtecilik yapıp pasaport ve belge üreterek, kaçak göçmenleri yurt dışına kaçıran uluslararası bir şebekeyi belirleyen polis, teknik ve fiziki takip çalışma başlattı.
Çeşitli terör örgütlerine ve kaçak göçmenlere Avrupa’ya geçiş sağlanmış
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan çalışmada, şebekenin kaçak göçmenlere, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerinin firardaki üyeleri ile Suriye, Irak ve Afganistan gibi savaş bölgelerinden Türkiye’ye giren yabancılara belge hazırlayıp, bu kaçaklara Avrupa’dan İsrail’e kadar pek çok ülkeye geçiş sağladığı tespit edildi.
Şebekenin, Avrupa'ya kaçacak olanlara pasaport, Avrupa ülkesine ait çipli kimlik belgesi, uçak bileti sahte oturma izni dahi oluşturdukları anlaşıldı. Şebekenin bunu yaparken farklı yöntemler izlediği tespit edildi. Çalışmalarda 6 şüphelinin kimliğine ulaşıldı. Şüphelilerin yakalanması için operasyon kararı alındı. İstanbul merkezli 9 adreste düzenlenen baskında aralarında, İran, Irak ve Suriye vatandaşlarının da bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında çete elebaşı Omer A.H.'nin de yer aldığı belirtildi.
 


Kaynak: İHA