470 civarında kişi temsilci gönderilmesi için yazı yazılırken, 200 civarında temsilci bildirildi. Temsilci bildirenlerin bir kısmı bile oy kullanmaya gelmeyince üçüncü turda Ali Aydın Çalıdağ’ın listesi 77 oyla kazanması dikkat çekti. Oy kullanma oranı bile her turda daha da düşmesi kent konseyinin nereden nereye geldiğini gösterdi.
 
Çanakkale Kent Konseyi’nde dernekler, kurum ve kuruluşlar, muhtarlar gibi birçok alanda temsilci oy kullanıyor. Üç seçim önce kent konseyine 440 civarında temsilci bildirilmişti. Daha sonraki seçimlerde bu sayı 360 civarına düştü. Bu seçim için ise ancak 220 civarında temsilci bildirimi yapıldı. Birçok kurum ve kuruluş, dernek ve oy kullanacaklar temsilci bildirmedi.

Gözlerden kaçmayan bu ilgisizlik seçime de yansıdı. Geçen Pazar günü Çanakkale Kent Konseyi seçimli Olağan Kurulu’nu gerçekleştirdi.  Seçimli genel kurul saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başladı. Seçimli genel kurulunun Divan başkanı Profesör Doktor Pelin Kanten tarafından yönetildi. Kanten adaylara 3 dakika konuşma süresi verdi. Adaylar konuşmalarında delegelerden oy istediler.  Kent Konseyi Başkan Adayları Ali Aydın Çalıdağ, Resul Karakurt ve Fadıl Kurt delegelere yaptıkları konuşma ardından,  yürütme kurulu üyelerinin blok liste ile de belirlene bilmesi için yapılan oylama oy çokluğu kabul edildi. Ardından Kent Konseyi Baskanını belirleyecek olan 1. Tur başkanlık seçimleri için oy verme işlemi başladı.
 
 
FADIL KURT SEÇİMLERDEN ÇEKİLDİ
 
Seçimlerin ilk turundan sonra Çanakkale Kent Konseyı başkan adaylarından Ali Aydın Çalıdağ 66, Resul Karakurt 54, Fadıl Kurt  16 oy aldı. 1. Tur oylamalarının ardından başkan adaylarından Fadıl Kurt kursüye gelerek "1 tur seçim sonuçlarının ardından matematiksel olarak kazanma şansımın olmadığından dolayı iki başkan adayınında önünü açmak için seçimlerden çekiliyorum" diyerek seçimlerden ayrıldı.
 
Ali Aydın Çalıdağ'ın Yürütme Kurulu listesi seçimleri kazandı
 
 Kent Konseyi başkan adayını belileyecek olan 2. Tur seçimleri başladı. 2.tur oy verme işlemi saat 14.15' te sona ermesinin ardından sandıklar açılarak oylar sayıldı.Çanakkale Kent Konseyi Başkanlık seçimlerinde Ali Aydın Çalıdağ 88 oy alırken Resul Karakurt' ta 74 oy aldı. Her iki adayda salt çoğunluğünün yarısından 1 fazla oy alamadığı için 3.tur seçimlerine geçildi. 3 tur seçilerinin sona ermesinin ardından başkan adaylarından Ali Aydın Çalıdağ 77 oy alırken Resul Karakurt' ta 62 oy aldı. Bu sonuçlar ile Ali Aydın Çalıdağ Çanakkale Kent Konseyi başkanı olarak seçildi. Kent Konseyi seçimlerinde ardından yürütme kurulu seçimleri yapıldı. Kent Konseyi Yürütme Kurulu seçimlerinde Ali Aydın Çalıdağ'ın Yürütme Kurulu listesi seçimleri kazandı.Çanakkale Kent Konseyi olağanüstü seçimli Genel kurulunun ardından Yeni dönemde görev yapacak olan Çanakkale Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu.
 
 
Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Ali Aydın Çalıdağ Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu Nazli Giral, Murat Badem, Ahu Kızılyay Toğanç, Muharrem Şahin, Gülay Aktaşçı, Kubilay Özben, Damla Yeltekin, Saim Nuri Yavuz, Fadim Koçak
 
 
Bünyamin Nami Tonka