İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, iş kazasında ağır yaralanan ve 6 aylık tedaviye rağmen hale bilinci kapalı olan, doktorların yapabilecekleri bir şey olmadığını söyleyerek eve gönderdiği 20 yaşındaki Hasan Ülker için Almanya'daki bir hastane umut oldu. Maddi durumu kötü olan aile, aylık 40 bin Euro'yu bulan tedavi masrafını karşılayabilmek için yardım kampanyası başlattı.
Star Rafinerisi inşaatının işlerinin yürüten taşeron şirkette işçi olarak çalışan bekar, Hasan Ülker, geçen 30 Nisan'da vinçle taşınan, her biri 3-4 ton ağırlığındaki çelik borulardan birinin üzerine konulduğu tahtanın kırılan parçasının başına çarpması sonucu ağır yaralandı. Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve bu işyerinde henüz 15 gündür sigortalı olarak çalıştığı öğrenilen Ülker, ilk müdahalenin ardından bilinci kapalı olarak İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Üç ay yoğun bakımda kalan Ülker, buradan da Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne sevk edildi. Üç ay da burada tedavi gören Ülker, doktorların çablarına rağmen tedaviye cevap vermedi. Halen bilinci kapalı olan Ülker, bir ay önce iddiaya göre, ailesine yapacak bir şeyin olmadığı söylenerek evine gönderildi. 
Ülker'in evde bakıma muhtaç bir halde olduğunu belirten kayınbiraderi Şahin Karanfil, "Ailesinin tapusuz bir gecekondunun dışında hiçbir şeyleri yok. Ailesinin iki çocuğundan biri olan Hasan'ın ilaçları, tedavisi için gereken medikal malzemeler, kremleri ve yatalak olduğu için altına bağlanan bez masrafları, aylık 2 bin lirayı buluyor. Ateşlenip, enfeksiyon durumu olduğunda ambulansı da kiralayarak özel hastaneye gitmek zorunda kalıyorlar" dedi. 
Ülker'in bugüne kadarki tedavi ihtiyaçlarının Aliağa'da düzenledikleri İlkay Akkaya konserinden elde edilen 25 bin liralık gelir ile karşılandığını belirten Karanfil, "Hasan, çalıştığı işyerindeki iş güvenliğinin yetersiz olması nedeniyle şimdi yaşam mücadelesi veriyor. Çalıştığı şirketten bugüne kadar bir destek göremedik. 'Dava açın, kazanın gereken neyse yapalım' diyorlar. Hukuk mücadelesi başlatacağız. Şimdilik Aliağa'da Hasan'a vasi tayin edilmesi için dava açtık. OHAL'de olunmasının da etkisiyle dava neredeyse üç ay sürdü. Ancak babası kemal Ülker'i vasi tayin etirebildik. Şimdi avukat aracılığıyla taşeron şirkete dava açacağız" dedi.
Ülker'in tedavisini yapmayı kabul edecek Türkiye'de bir hastane bulamadıklarını belirten Karanfil şöyle devam etti:
"Raporlarını Almanya'ya giden bir hasta ile oradaki bir hastaneye gösterdik. Tedavisinin mümkün olduğu söylenmiş. Bir aylık tetkik ve muayenesi için minnumum 30 bin Euro isteniyor. Yol ücretleri dahil bu aylık 40 bin Euro'ya mal oluyor. Ailesinin bu parayı karşılaması mümkün değil. Bu nedenle Kaymakamlıktan izin alarak Hasan için yardım kampanyası başlattık" dedi.
Karanfil, Hasan'ın tedavisi için gerekli paranın toplanması için kampanyaya destek olmak isteyenlerin Türkiye'de Ziraat Bankası İBAN: TR870001000712798832845001 - Hesap No: (Şube Kodu: 0712) 798832845001 nolu hesaba, yurt dışındakilerin ise 
(Şube Kodu 0712) 798832845001-TCZBTR2A nolu hesaba bağışta bulunabileceklerini kaydetti.
HÜRRİYET
 


Kaynak: Haber Merkezi