İşte tatil olan o iller;
Gaziantep'te okullara kar tatili
 Gaziantep'te kar nedeniyle okullar tatil edildi.
Gaziantep gece başlayan kar yağışı nedeniyle bembeyaz oldu. Devam eden kar yağışı nedeniyle bir çok yol kapanırken, Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde okullar bir gün süre ile tatil edildi. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar dikkate alınarak, Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerimizdeki ilk ve orta dereceli okullarda 21.12.2016 tarihinde (bugün) eğitim ve öğretime bir 1 gün süreyle ara verilmiştir" denildi. Çocuklar ise okulların tatil edildiği haberini erken saatlerde gittikleri okulda aldı. Tatil haberi üzerine bazı öğrenciler evlerine dönerken bazıları ise karda oynamanın keyfini sürdü.
Öte yandan bir çok araç ise kar ve buzlanma nedeniyle seyir etmekte zorlandı. 
Kilis’te okullara kar tatili
 Kilis’te gece geç saatlerde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, okullar il genelinde bir gün süreyle tatil edildi. 
Gece saatlerinde aniden başlayan kar yağışı nedeniyle, Kilis’te ilk ve orta dereceli okullar Valilik tarafından bugün tatil edildi. Kar nedeniyle ulaşımda da sorun oluşturdu. Öğrenci velilerine mesaj yöntemiyle okulların tatil edildiği bildirildi. 
Konya'nın bazı ilçelerinde okullar 1 gün tatil
 Konya'da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle bazı ilçelerde okullar yarın tatil edildi.
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "İlimiz Akören, Çumra, Ereğli, Hadim, Halkapınar ve Taşkent ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle 22 Aralık 2016 tarihinde ilk ve orta dereceli tüm okullarda 1 gün, Tuzlukçu ilçesinde ise, taşımalı eğitime tabi öğrencilere 22 Aralık 2016 tarihinde 1 gün tatil kararı alınmıştır." 
Alanya’da bazı okullar tatil edildi
Antalya'nın Alanya ilçesinde kar yağışı nedeniyle bazı kırsal mahallerde yollar ulaşıma kapanırken, bölgedeki bazı okullar perşembe günü tatil edildi.
Alanya’da kar yağışı nedeniyle bazı kırsal mahallerde yollar ulaşıma kapandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tuzlama yaparak, yolu açık tutmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Kar yağışı nedeniyle Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, aşırı kar yağışı nedeniyle Güzelbağ, Mahmutseydi, Dereköy, Kestel ve Tırılar mahallelerinde bulunan okulları 22 Aralık Perşembe günü, tatil etme kararı aldı.
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, "Öğrencilerin, velilerin ve servislerin etkilenmemesi için eğitime kar molası veriyoruz. Güzelbağ İlkokulu ve Ortaokulu, Mahmutseydi Hamdullah Emin Paşa İlkokulu ve Ortaokulu, Dereköy İlkokulu ve Ortaokulu, Kestel Akdeniz İlkokulu ve Ortaokulu ve Tırılar İlkokulu ve Ortaokulu, 22 Aralık Perşembe günü, bir günlüğüne tatil olacak" dedi. 


Kaynak: İHA