Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile gerçekleştirdiği bu akşamki görüşmede, özellikle uluslararası terörle mücadelede bundan sonraki sürece yönelik dayanışmanın çok daha güçlü çok daha farklı olması konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada Erdoğan, ‘’ Biliyoruz ki bu Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecini özellikle bozmaya yönelik bir provokasyondur ama bu provokasyona gelmeyecek kadar Rusya yönetimi ve Türkiye Cumhuriyeti yönetimi de irade sahibidir’’ diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıyı gerçekleştiren suikastçıyla ilgli olarakta, ''Şu anda başta Türkiye'de İçişleri Bakanım olmak üzere, olayın yakın takibindeyiz. Malum bu, artık zanlı demeye gerek yok, katil Mevlüt Mert Altıntaş, Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu, 2 yıllık polis meslek lisesi mezunu olup, 2,5 yıldır Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli. Tabii bu durumdan şu anda kendilerine bir şeyler çıkarmanın gayreti içerisinde olan mahfilleri de gayet iyi biliyoruz. Bunları da yakından takip ediyoruz. Bunlarla ilgili açıklamaları da günü geldikçe açıklamaya devam edeceğiz'' ifadelerine yer verdi.


Kaynak: İHA