İşlem yapmak üzere ATM'ye gelen Cengizhan Çetin isimli Üniversite öğrencisinin, para çekmek için kartını taktığı sırada yanan ışığın zayıf olmasından şüphelenmesi üzerine kart kopyalama düzeneğini tespit etmesi üzerine durumu Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi. 

Olay yerine gelen ekipler, kart yerleştirme yerinden düşmüş olan ve kart kopyalamada kullanılan düzeneğin olduğunu tespit edince durum banka yetkililerine ve olay yeri incele ekiplerine bildirildi. Olay Yeri inceleme ekipleri bankamatik üzerinde kurulan düzenekten parmak izi aldı. Ekipler bu sırada para çekme yerinin üzerinde de oynama olduğunu görmesi üzerine yapılan incelemede ise kart şifrelerini tespit etmek için yapılamış gizli kamera düzeneğini tespit etti. Her iki düzenek polis ekipleri tarafından sökülerek incelemek üzere emniyete götürüldü. Polis ekipleri kamera kayıtlarını inceleyerek şüphelileri yakalamak için araştırma başlattı.

Öte yandan polis ekiplerinin bankamatik’te çalışma yaptığını gören bazı emekliler ise durumu öğrenince emekli maaşı aldıkları kartları bankamatiğe takarak hesaplarını kontrol etti.  


Kaynak: İHA